avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Activitate lucian2478

Activitate lucian2478

Am cumparat anul asta prima mea masina un Clio Symbol Fidji din 2006, capacitate cilindrica 1390 cmc, CO2 165, Euro 3.

Am fost la RAR am obtinut CIV- ul. Am fost la ANAF am aflat ca trebuie sa platesc 1700 de euro taxa de inmatriculare pentru ca nimeni dintre cei care au avut masina nu a trebuit sa plateasca si nu a platit.

Problema e ca intre timp am pierdut talonul si mai am doar o copie xerox dupa original si trebuie sa fac ITP.

In talon figura ultimul proprietar din 07/09/2012
De la acea data masina a mai fost in posesia altor doua persoane.

Prima persoana care a cumparat-o in 2012 a instrainat-o in 19/09/2012 celei de-a doua persoane care a circulat de atunci cu talonul si cartea de identitate pe numele proprietarului de pana la data de 07/09/2012.

Am fost la politie si trebuie sa ma adresez ultimului proprietar care figureaza in talon pentru a cere un duplicat.

Omul de la care am cumparat clio nu il cunoaste pe proprietarul din talon si spune ca a achizitionat-o de la un targ de masini.

Intrebarile mele sunt:

INTREBAREA 1
Exista posiblitatea de a cere numere rosii la politie pentru a imi elibera un fel de talon provizoriu pentru a face ITP si pentru a inmatricula masina definitiv?

INTREBAREA 2
Daca obtin numerele rosii pot sa o vand iar urmatorul cumparator sa o poata inmatricula? As fi dispus sa o vand la jumatate din pretul pe care l-am platit macar sa mai recuperez ceva din banii dati.

INTREBAREA 3
Daca nu se pot obtine numere rosii avand in vedere ca masina avea numere romanesti din alt judet este posibil sa mai circul cu ea?

INTREBAREA 4

Se poate obtine copie dupa talonul in care figura ultimul proprietar daca se face o cerere la politia din judetul de domiciliu al persoanei inscrise in talon si cartea tehnica pe baza contractului de vanzare cumparare semnat de mine cu cel de-al doilea proprietar pe baza contractelor de vanzare dupa ce persoana care figureaza in talon si cartea tehnica a vandut masina?
Corect ce spuneți, dar nu este de acord cu acest minim legal, pe baza promisiunii acestui comision, despre care nu găsesc nimic pe internet. Mi se pare mai mult un fel de a nu plăti angajatul, sub pretextul crizei, precizez ca firma are un profit destul de bun, iar patronul nu pare că suferă de criză.
Stimati domni,
La ultimul serviciu am castigat 500 euro in mana, s-au facut restructurari, iar acum ma aflu in situatia de a negocia un nou contract cu un nou salariu.
Actualul patron, nu e dispus sa plateasca mai mult de 200 de euro pe cartea de munca, avand promisiunea ca la sfarsitul anului imi va acorda 30% din profit.Fara alte drepturi (bonuri de masa sau masa asigurata zilnic, telefon de serviciu, fonduri pentru combustibil, masina de serviciu)
Nicaieri pe internet nu gasesc un contract cadru pentru acest tip de aranjament. Mie nu mi se pare ok.
Ce impact poate avea asupra carierei un astfel de aranjament? Trecerea de la un salariu mai mare la unul mai mic, pentru acelasi tip de studii, desi conform legislatiei pentru studii superioare trebuie sa plateasca un coeficient minim corespunzator a de doua ori salariul minim brut garantat pe tara.
E criza, am nevoie de bani pentru a plati ratele.
Va multumesc pentru timpul acordat!