Stimati domni,
La ultimul serviciu am castigat 500 euro in mana, s-au facut restructurari, iar acum ma aflu in situatia de a negocia un nou contract cu un nou salariu.
Actualul patron, nu e dispus sa plateasca mai mult de 200 de euro pe cartea de munca, avand promisiunea ca la sfarsitul anului imi va acorda 30% din profit.Fara alte drepturi (bonuri de masa sau masa asigurata zilnic, telefon de serviciu, fonduri pentru combustibil, masina de serviciu)
Nicaieri pe internet nu gasesc un contract cadru pentru acest tip de aranjament. Mie nu mi se pare ok.
Ce impact poate avea asupra carierei un astfel de aranjament? Trecerea de la un salariu mai mare la unul mai mic, pentru acelasi tip de studii, desi conform legislatiei pentru studii superioare trebuie sa plateasca un coeficient minim corespunzator a de doua ori salariul minim brut garantat pe tara.
E criza, am nevoie de bani pentru a plati ratele.
Va multumesc pentru timpul acordat!
stimate domn, in astfel de vremuri, unii spun merci sa mai aiba loc de munca...;)In ceea ce priveste salariul, angajatorul este obligat la plata unui salariu minim pe economie pentru studii superioare de lunga sau scurta durata(1200 lei sau 900lei)
In conditii speciale salariul poate fi redus si dv. aveti dreptul sa fiti de acord si sa ramaneti in firma, sa nu fiti de acord si sa plecati din firma.Daca e pt.dv. criza si pentru altii e criza, chiar si pentru angajatorul dv.
Corect ce spuneți, dar nu este de acord cu acest minim legal, pe baza promisiunii acestui comision, despre care nu găsesc nimic pe internet. Mi se pare mai mult un fel de a nu plăti angajatul, sub pretextul crizei, precizez ca firma are un profit destul de bun, iar patronul nu pare că suferă de criză.