Ma intereseaza sa stiu ce salariu ar trebui sa am, daca, de exemplu eu, am terminat facultatea de Contabilitate si Finante (Economist) anul trecut si lucrez de 2 ani in vanzari auto (consilier vanzari). Legea e data cu dus si intors mi se pare mie. Daca nu lucrezi pe domeniul in care ai terminat studiile superioare nu poti beneficia de salariul care intra la categoria "cu studii superioare". Poate ma lamuriti si pe mine in situatia in care eu pe cartea de munca am 600 RON, brut. Nu mai vorbesc ca am si vechime de 5 ani in campul muncii, dar si asta e cu dus si intors.
Pentu posturi care prevad in curriculum studii superioare, salariul minim este de 1000RONluna.
Faptul ca aveti studii superioare nu are importanta daca postul pe care sunteti angajata nu cere acest lucru.
La alte societati, acelasi post ca al meu, se plateste conform cu grila, pentru studii superioare. E in functie de cererea patronului...cu studii...fara studii, sa inteleg, sau exista un nomenclator al functiilor unde sunt precizate aceste posturi si gradul lor de studii. Lamuriti-ma mai bine, va rog....ca o sa ajung vai de mine, la batranete, cu salariul actual.
Salarizarea personalului încadrat se va stabili ţinând cont şi de standardele ocupaţionale corespunzătoare ocupaţiei respective.
Daca postul pe care sunteti incadrat este prevazut ca fiind necesar cu studii superioare, atunci salariul minim de incadrare este de 1000 lei. Daca nu este atunci salariul minim brut de incadrare este 600 lei, in cazul dvs.
In fisa postului trebuie sa aveti inclusa Pregatirea profesionala impusa ocupantului postului. Uitati-va si vedeti ce studii sunt necesare ocuparii postului de consilier vanzari.
Din pacate, nu am semnat nici o fisa a postului,desi am 1 an de cand lucrez la firma asta si sa spun drept am semnat un regulament de ordine interioara pe care nu l-am vazut la culoare
La primirea unui exemplar de pe contractul individual de munca inregistrat la ITM, trebuia sa va dea si o copie a fisei postului. Mergeti la departamentul resurse umane si intrebati de fisa postului.
Salariul minim
cristi0102
Buna seara,
In ce masura se poate calcula salariul minim in domeniul privat, pentru absolvent liceu si facultate (licienta inca nu este sustinuta).
Pentru ... (vezi toată discuția)