avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Obtinere numere rosii pentru talon pierdut in care ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Obtinere numere rosii pentru talon pierdut in care figura un proprietar din 2012 pentru o masina vanduta de 3 ori pana acum

Am cumparat anul asta prima mea masina un Clio Symbol Fidji din 2006, capacitate cilindrica 1390 cmc, CO2 165, Euro 3.

Am fost la RAR am obtinut CIV- ul. Am fost la ANAF am aflat ca trebuie sa platesc 1700 de euro taxa de inmatriculare pentru ca nimeni dintre cei care au avut masina nu a trebuit sa plateasca si nu a platit.

Problema e ca intre timp am pierdut talonul si mai am doar o copie xerox dupa original si trebuie sa fac ITP.

In talon figura ultimul proprietar din 07/09/2012
De la acea data masina a mai fost in posesia altor doua persoane.

Prima persoana care a cumparat-o in 2012 a instrainat-o in 19/09/2012 celei de-a doua persoane care a circulat de atunci cu talonul si cartea de identitate pe numele proprietarului de pana la data de 07/09/2012.

Am fost la politie si trebuie sa ma adresez ultimului proprietar care figureaza in talon pentru a cere un duplicat.

Omul de la care am cumparat clio nu il cunoaste pe proprietarul din talon si spune ca a achizitionat-o de la un targ de masini.

Intrebarile mele sunt:

INTREBAREA 1
Exista posiblitatea de a cere numere rosii la politie pentru a imi elibera un fel de talon provizoriu pentru a face ITP si pentru a inmatricula masina definitiv?

INTREBAREA 2
Daca obtin numerele rosii pot sa o vand iar urmatorul cumparator sa o poata inmatricula? As fi dispus sa o vand la jumatate din pretul pe care l-am platit macar sa mai recuperez ceva din banii dati.

INTREBAREA 3
Daca nu se pot obtine numere rosii avand in vedere ca masina avea numere romanesti din alt judet este posibil sa mai circul cu ea?

INTREBAREA 4

Se poate obtine copie dupa talonul in care figura ultimul proprietar daca se face o cerere la politia din judetul de domiciliu al persoanei inscrise in talon si cartea tehnica pe baza contractului de vanzare cumparare semnat de mine cu cel de-al doilea proprietar pe baza contractelor de vanzare dupa ce persoana care figureaza in talon si cartea tehnica a vandut masina?
Ultima modificare: Miercuri, 5 Februarie 2014
lucian2478, utilizator

Alte discuții în legătură

Masina mostenita olympya olympya buna ziua. v-as ruga sa ma ajutati in ceea ce priveste o problema legata de o mostenire de masina. am mostenit o masina prin succesiune si problema este ca ... (vezi toată discuția)
Certificat fiscal-problema inmatriculare justinn justinn Buna seara, va prezint o problema (destul de neplacuta) la care, sper din tot sufletul sa-mi dati o rezolvare: La data de 6.12.2013 am cumparat un autoturism ... (vezi toată discuția)
Taxa poluare MPep MPep Buna ziua. Am cumparat o masina inmatriculata in Romania in noiembrie 2012, am facut identificarea si toate platile necesare pentru a o inmatricula pe noul ... (vezi toată discuția)