avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Certificat fiscal-problema inmatriculare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Certificat fiscal-problema inmatriculare

Buna seara, va prezint o problema (destul de neplacuta) la care, sper din tot sufletul sa-mi dati o rezolvare:
La data de 6.12.2013 am cumparat un autoturism adus recent din Italia, care avea deja un rand de numere rosii scoase. Pe actele de Italia, la cumparator este trecut numitul X. Masina, la momentul in care am cumparat-o, era trecuta pe numele mamei lui X (din cate am inteles). Vanzatorul (x) mi-a dat, cand am cumparat-o, ceritificatul fiscal pe numele mamei sale. La 2-3 zile, deoarece numerele rosii expirau, am mers si am inscris masina la primarie pe numele meu si i-am scos inca un rand de numere rosii. Saptamana trecuta, la data de 7.01.2014, i-am vandut masina unei persoane din Ploiesti, oferindu-i certificatul fiscal pe numele meu si fisa de inmatriculare cu viza de la primaria unde locuiesc. Cumparatorul a mers si a scos inca un rand de numere rosii (si ultimul) si in acelasi timp, persoana de la serviciul de inmatriculari i-a spus ca pentru a o putea inmatricula definitiv in Romania va avea nevoie si CEL PUTIN certificatul fiscal al persoanei de la care am cumparat-o eu. Avand acest certificat, emis pe data de 10.12.2013, i l-am trimis cumparatorului (astazi). Acum cateva minute m-a sunat si a spus ca a fost din nou la politie si ca pentru a inmatricula masina definitiv o sa aiba nevoie si de certificatul fiscal al persoanei X, cea care este trecuta in cartea masinii de italia si care se pare ca a scos primul rand de numere rosii. Intrebarea mea este daca este normal ca cei de la inmatriculari sa-i ceara asa ceva si daca, in eventualitatea in care acea persoana X va dori sa scoata certificat fiscal, cum va putea face acest lucru, din moment ce nu mai figureaza cu masina inregistrata la primarie (suspectez ca nu a inregistrat-o niciodata) :((. Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 14 Ianuarie 2014
justinn, utilizator
Cel mai recent răspuns: justinn , utilizator 23:09, 14 Ianuarie 2014
Este normal ca politia sa ceara toate certificatele fiscale de la toti proprietarii anteriori ai auto.
2) Daca primul vanzator X, a vandul masina fara certificat fiscal, actul de vanzare este nul de drept, conform codului fiscal.
Trebuie sa o inscrie la fisc si sa plateasca impozit pe perioada cat a stat auto pe numele sau si apoi sa isi scoata certificat fiscal.
Ultima modificare: Marți, 14 Ianuarie 2014
trandafir2, moderator
Inca un lucru: Se pare, din FISA DE INMATRICULARE pe numele mamei lui X ca ea a scos primul rand de numere rosii. Se poate argumenta la politie ca nu este necesar cerificatul lui X din moment ce pe numele lui nu au fost scoase numere rosii?
Nu se poate argumenta la politie ca lui X nu i-ar trebui certificat fiscal caci vezi doamne nu a scos numere rosii ... nu a scos numere rosii ca nu trebuit sa mearga cu auto pe drum public (sau a mers pe platforma), nu au legatura numerele rosii (care se dau pentru nevoia temporara de deplasare a auto) cu procedura legala de inmatriculare, unde scris ca:
1) vehiculul se ia in evidenta la primarie in 30 zile de la dobandire, in vederea impozitarii
2) vehiculul se poate instraina doar dupa obtinerea certificatului fiscal de la primarie (si nu inainte)

Cred ca se poate obtine si certificatul de la X fara probleme, trebuie doar platita o suma pentru impozit.
Cumparatorul mi-a spus ca ii cere acel certificat fiscal doar pentru ca a scos numere rosii (fara sa stie, cred eu, ca defapt nu a scos numere rosii). Maine va merge cu acea fisa de inmatriculare sa verifice; am sa va tin la curent!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nedumerire inmatriculare masina cu numere rosii expirate Ciumpy94 Ciumpy94 Buna seara ! Doresc sa cumpar un autoturism adus din Spania in urma cu 4 ani , care a stat timp de 2 ani abandonat in fata blocului , vandut apoi mai departe ... (vezi toată discuția)
Numere rosii, al doilea set costyy73 costyy73 Doresc sa cumpar o masina care are un set de nr rosii scoase si eu vreau sa scot pe al doilea in judete diferite ,De ce acte am nevoie de la vanzator ? (vezi toată discuția)
Inmatriculare masina anakyn anakyn cum se poate inmatricula o masina adusa din germania de x, x are contract vanzare cumparare cu germanul, si y a cumparat-o din ro de la x, problema e ca x a ... (vezi toată discuția)