avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa poluare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa poluare

Buna ziua. Am cumparat o masina inmatriculata in Romania in noiembrie 2012, am facut identificarea si toate platile necesare pentru a o inmatricula pe noul nume tot in 2012 urmand ca in termen de 60 de zile sa ma prezint la politie pentru a se inregistra acolo. De la politie mi s-a spus ca trebuie sa platesc si taxa de poluare.Daca ma puteti lamuri, nu inteleg de ce nu mi s-a spus de la inceput cand mi s-a dat lista cu toate etapele si de ce trebuie platita aceasta taxa daca masina nu e la prima inmatriculare si nici la prima tranzactie (ultima a fost facuta in ianuarie 2010 de catre fostul proprietar). Daca contractul de vanzare-cumparare s-a facut in 2012 sub care lege intra aceasta taxa. Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: cosmintt26 , utilizator 22:08, 19 Februarie 2013
Masina in 2010 a fost inmatriculata de noua sau a fost adusa in tara in acel an, ea fiind mai veche?
dati-ne date despre masina, cand a fost fabricata, cand a fost inmatriculata in romania.
Daca ne dati aceste informati va pot ajuta cu ce trebuie facut mai departe.

Ultima modificare: Luni, 18 Februarie 2013
cosmintt26, utilizator
Masina a fost fabricata in 1992 dar prima inmatriculare in Romania apare pe carte in 2002.
Intre timp au fost mai multi proprietari, dintre care ultimul a inmatriculat-o pe numele lui in ianuarie 2010. Noi am cumparat-o de la acesta in noiembrie 2012, nu ni s-a spus nimic de taxa de poluare care ar fi peste 1000 euro si care trebuie platita. Nu am fi cumparat masina daca am fi stiut de la inceput. Masina nu are numere rosii, noi stiam ca numai la prima inmatriculare in tara se plateste aceasta taxa. Problema este ca in momentul acesta nu putem nici sa circulam cu ea si cred ca nici sa o vindem deoarece pe CIV nu apare proprietarul.
Trebuie platita taxa dupa noua lege,daca aveti toate actele in regula si certificatul fiscal,o declarati la impozit pe numele dv. si puteti circula cu masina pana reusiti sa o transcrieti pe numele dv.
Daca nu aveti scris pe talon "instrainat catre" pe spatele talonului mai bine zis, atunci puteti circula cat vreti cu masina.
Cu mentiunea sa aveti grija sa nu va fie suspendat talonul pt ca nu il va putea recupera decat proprietarul.

Daca aveti completata rubrica de pe spatele talonului care se refera la instrainare dati-ne de stire si va voi spune cum sa procedati pentru a putea circula in continuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legi noi = probleme noi timbrul de mediu LGLro LGLro Buna seara, [b]Poveste mea[/b]: Am cumpărat in aprilie 2012 un autovehicul înmatriculat în Brăila (eu sunt din București) , am încheiat un ... (vezi toată discuția)
Cumparat masina cu taxa recuperata adina_geo adina_geo Asemanator unui alt membru ,am cumparat si eu de curand o masina la care am fost asigurat verbal ca taxa de inmatriculare nu a fost recuperata(deci am ... (vezi toată discuția)
Plata taxa timbru de mediu, pentru auto cumparat in 2010 Bayyahe Bayyahe Va salut,cu respect. Expun problema pe scurt: in vara 2010 am cumparat auto (inmatriculata prima data in RO, in 2005), prin contract vanzare-cumparare; ... (vezi toată discuția)