avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Plata taxa timbru de mediu, pentru auto cumparat in ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Plata taxa timbru de mediu, pentru auto cumparat in 2010

Va salut,cu respect.

Expun problema pe scurt: in vara 2010 am cumparat auto (inmatriculata prima data in RO, in 2005), prin contract vanzare-cumparare; acte fost proprietar ok; la foarte putin timp (tot vara 2010) am declarat masina la fisc, de unde am obtinut decizia de impunere, stampile, totul ok; din acel moment platesc impozit pe auto respectiv.

Urmeaza problema/intrebarea: la vremea respectiva nu am schimbat certificatul de inmatriculate (talonul) de pe numele fostului proprietar, pe numele meu (lipsa timp, delasare, etc, nu mai conteaza acum); am circulat cu masina relativ putin, cu talonul vechi, RCA cumparat tot pe talon vechi.

Totusi, vara/toamna asta as dori ca, in fine, sa schimb talonul, sa-mi apara numele si in cartea de identitate a masinii si in noul talon; vreau sa fiu pregatit pentru orice varianta: mi se va cere plata taxei de timbru?

Va multumesc pentru eventualele pareri, sfaturi, etc.
Cel mai recent răspuns: rares85 , utilizator 10:02, 28 August 2013
da, taxa a fost inventata in 2007, deci masina din 2005, logic, nu o are platita.
Trebuie sa platiti taxa daca transcrieti masina pe dv..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat pot circula cu masina neinmatriculata mradrian mradrian Va salut, Anul trecut in noiembrie, am cumpărat o masina, iar la fisc am luat-o pe la jumătatea lui ianuarie 2016, deci cele 30 de zile necesare ... (vezi toată discuția)
Cat timp pot circula cu masina inmatriculata pe numele fostului proprietar? AnaDemeny AnaDemeny Am cumparat o masina inmatriculata in Romania in 2006, apoi in 2010. La momentul respectiv, nu s-au platit decat accize vamale si acum trebuie sa platesc taxa ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca pe numele vechiului proprietar ionuttala ionuttala Buna ziua As dori sa va intreb daca pot circula cu o masina in care am o asigurare de 6 luni pe numele mamei in vederea inmatricularii, dar ulterior am ... (vezi toată discuția)