De anul trecut m-am mutat in Belgia dar lucrez pentru o firma de IT din Romania. Fiindca munca mea presupune doar conexiune la internet, am devenit telemuncitor/telesalariat. Contributiile sunt platite in Romania.
Pot in conditiile date sa fiu asigurat medical in Belgia? Stiu ca in cazul muncitorilor detasati e posibil.
Tatal meu este presedintele unei asoaciatii a producatorilor agricoli. Anul trecut a fost depistat cu Alzheimer iar capacitatea lui de munca a fost pierduta cel putin jumatate cnf expertizei medicale.
Vicepresedintele asociatiei nu doreste ca tatal meu sa demisioneze, iar eu nu stiu care sunt pasii pe care ar trebui sa ii urmam. Unde se depune demisia? De cine trebuie aprobata/semnata? Care sunt pasii care trebuie urmati intr-o situatie de genul acesta?
Mama mea este bibliotecara in comuna X. In trecut a suferit o depresie aflandu-se sub tratament si astazi. Este bine insa merge la control in fiecare luna.
Primarul din comuna X o preseaza zilnic sa isi faca pensie de boala cu jumatate de norma desi postul este cu norma intreaga pe motiv ca vrea sa reduca postul la jumatate (si sa-si angajeze cu jumatate de norma un sofer la primarie). De la consiliul judetean a venit instiintare ca fiind singurul post cultural din comuna, trebuie sa fie cu norma intreaga. Cu toate astea presiunile asupra mamei mele nu au incetat (primarul are si anumite probleme personale fata de familia noastra -adica nu ne suporta). Presiunea exercitata asupra mamei mele are efecte negative asupra sanatatii ei. As dori sa stiu daca in cazul in care si-ar face pensie de boala cu jumatate de norma, primarul ar putea sa o dea afara pe motiv ca nu corespunde postului. Ce credeti ca ar trebui sa faca?