avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Demisie Asociatie Producatorilor Agricoli
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Demisie Asociatie Producatorilor Agricoli

Buna ziua,

Tatal meu este presedintele unei asoaciatii a producatorilor agricoli. Anul trecut a fost depistat cu Alzheimer iar capacitatea lui de munca a fost pierduta cel putin jumatate cnf expertizei medicale.

Vicepresedintele asociatiei nu doreste ca tatal meu sa demisioneze, iar eu nu stiu care sunt pasii pe care ar trebui sa ii urmam. Unde se depune demisia? De cine trebuie aprobata/semnata? Care sunt pasii care trebuie urmati intr-o situatie de genul acesta?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 09:41, 4 Februarie 2015
Va depune in scris o instiintare catre comitetul director prin care ii anunta ca el(nume, prenume si cu datele din buletin, incepand cu data de.... renunta la functia detinuta in asociatia..... Daca e cazul poate renunta si la calitatea de membru si specifica asta in hartie.
Sa faca hartia in dublu exemplar, una la el si una la asociatie si sa solicite numar de inregistrare.
Daca nu doresc cei de acolo sa i-o primeasca, la prima adunare generala sa anunte asta public si sa solicite sa i se inregistreze cererea. Asociatia va fi obligata sa organizeze alegeri pentru functia de presedinte si pana atunci, comitetul director va alege dintre ei o persoana interimar pe functia de presedinte.
E bina ca sa vorbeasca si cu contabilul si sa faca un fel de inventar a situatiei asociatiei la momentul renuntarii la functie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntarea la calitatea de membru asociatie non profit ramonamarcu ramonamarcu Buna ziua! Sunt presedintele unei asociatii non-profit si as vrea sa stiu cum as putea sa renunt cu totul la a face parte din componenta asociatiei. (vezi toată discuția)
Presedinte asociatie de parinti moni2877 moni2877 Cum poate iesi din asociatia de parinti a gradinitei PRESEDINTELE? (vezi toată discuția)
Demisie președinte asociație nonprofit ocsibab ocsibab Președinte al unei asociații culturale nonprofit, acum un an mi-am dat demisia din această funcție, în fața adunării generale atât verbal cât și în ... (vezi toată discuția)