Buna ziua.in urma cu doua luni am fost la o nunta unde m-am invartit cu masina in cerc de 3 ori,in urma unui apel la 112 ,politistii au intocmit dosar penal intreceri neautorizate,bun.Dosarul a ajuns la perchet unde mi sa dat clasare cauza.M-am dus la biroul rutier cu solutia de clasare si imi spun ca trebuie sa stau 90 de zile cu permisul suspendat,(intre timp 62 au trecut pentru ca am avut dovada fara drept de circulatie) fara sa imi dea un proces verbal de contraventie fara nimic,este normal ?o data ce procurorul a dat clasare?
Buna ziua.Va relatez problema mea.Pe data de 22 august 2015,am patitcipat la o nunta in localitatea Targoviste.Multi dintre nuntasi sunt impatimiti ai marcii Bmw.Dupa cununia religioasa am mers intr-o parcare din oras unde am facut poze cu masinile,am turat motoarele si ne-am invartit in cerc cu masinile.A doua zi a aparut la stiri o filmare despre nunta cu pricina unde se vedeau pe rand niste masini care aveau motoarele turate si se invarteau in cerc.Mentionez ca la 3 saptamani ,am primit o hartiutia acasa de la serviciu rutier ca mi s-a intocmit dosar penal pentru curse ilegale ca am permisul suspendat din a doua zi dupa nunta.Unde pot sa fac o plangere de abuz impotriva politiei?nu mi se pare corect ca asa din senin sa faci un dosar penal sa nu iei o declaratie absolut nimic.Am predat permisul la serviciul rutier si am primit o dovada care scrie dosar penal art 339 al 2 n.c.p.....
buna ziua .pe 8 oct ora 03-30 am fost oprit sa fac un test de alcoolmie.mi-a iesit 0,16.politistii au venit cu un bon si procesul vb de contraventie care scria ca am fost testat si mi-a iesit 0,16.mentionez ca nu am semnat bonul,am cerut sa ma duca la sange si am fost refuzat,in procesul vb nu am martori+la obiectiuni am scris ca nu recunosc procesul vb.am facut contestatie .akm am scris urm motive:
1.am solicitat vizionarea testului la care se face referire in procesul verbal de const si sanct a,dar am fost refuzat.
2.procesul verbal de cont ,nu a fost semnat de nici un martor ,deoarece la locul comiterii faptei contraventionale nu a fost confirmataprezesta altei pers la afta locului fiind prezenti doar agentii const care potrivit og.2/2001 nu pot detine aceasta calitate.
3.mentionez ca nu am consumat bauturi acoolice si nu am vz rez testului cu aparatul etiltest Drager nr test 00400.
3.conform dispozitiilor ar 16 alin 1 din ord din oud nr 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor,prevad ca procesul verbal de const si sanc a contraventiilor va cuprinde,in mod obligatoriu ,descrierea faptei contraventionale,precum si toate imprejurimile care pot servi la aprecierea gravitatii faptei.Astfel contrar celor sistinute de agentul de politie la incheierea procesului verbal de constatare si sanctionare acesta nu contine descrierea faptei contraventionaleprin aratare tututror imprejurimilor ce puteau servi la aprecierea gravitatii faptei ,asa -zisa descriere a faptei este o reiterare imprecisa a unor articole de lege ,sustinute de o presupusa val a alcoolemiei de 0,26 mg/l,valoare care nu am vz.am sanse de castig ?
1.am solicitat sa vad bonul ,nu mi s-a aratat
2.in proces nu exista martori deoarece nu se mai aflau alte pers decat membrii echpajului de politie care potrivit OG.2/2001 nu pot detine aceasta calitate.
3.Astfel contrar celor sustinute de agentul de politie la incheierea procesului verbal de constatare si sanctionare ,acesta nu contine descrierea faptei contraventionale,prin aratarea tututror imprejurimilor ce puteau servi la aprecierea gravitatii faptei,asa -zisa descriere a faptei este o reiterare imprecisa a unor articole de lege ,sustinute de o presupusa valoare a alcoolemiei de 0,16 mg/l ,valoare acre nu am vazut-o.am sanse de castig?
buna ziua .am si eu o intrebare.am fost oprit noaptea trecuta de un echipaj de politie si am fost verificat cu aparatul alcooltest rezultaul fiind de 0,16.in procesul verbal de contraventie am scris la obiectiuni ca NU recunosc procesul verbal si bonul care a iesit din aparatul alcooltest am refuzat sa il semnez,mentionez ca nu mi s-a crut sa merg la sange.chestia s-a intamplat la ora 03-33 noaptea,pe proces nu scrie martor.ce sanse am de castig daca fac contestatie?va multumesc anticipat