avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcoolemie 0,16 in alcooltest
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcoolemie 0,16 in alcooltest

buna ziua .pe 8 oct ora 03-30 am fost oprit sa fac un test de alcoolmie.mi-a iesit 0,16.politistii au venit cu un bon si procesul vb de contraventie care scria ca am fost testat si mi-a iesit 0,16.mentionez ca nu am semnat bonul,am cerut sa ma duca la sange si am fost refuzat,in procesul vb nu am martori+la obiectiuni am scris ca nu recunosc procesul vb.am facut contestatie .akm am scris urm motive:
1.am solicitat vizionarea testului la care se face referire in procesul verbal de const si sanct a,dar am fost refuzat.
2.procesul verbal de cont ,nu a fost semnat de nici un martor ,deoarece la locul comiterii faptei contraventionale nu a fost confirmataprezesta altei pers la afta locului fiind prezenti doar agentii const care potrivit og.2/2001 nu pot detine aceasta calitate.
3.mentionez ca nu am consumat bauturi acoolice si nu am vz rez testului cu aparatul etiltest Drager nr test 00400.
3.conform dispozitiilor ar 16 alin 1 din ord din oud nr 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor,prevad ca procesul verbal de const si sanc a contraventiilor va cuprinde,in mod obligatoriu ,descrierea faptei contraventionale,precum si toate imprejurimile care pot servi la aprecierea gravitatii faptei.Astfel contrar celor sistinute de agentul de politie la incheierea procesului verbal de constatare si sanctionare acesta nu contine descrierea faptei contraventionaleprin aratare tututror imprejurimilor ce puteau servi la aprecierea gravitatii faptei ,asa -zisa descriere a faptei este o reiterare imprecisa a unor articole de lege ,sustinute de o presupusa val a alcoolemiei de 0,26 mg/l,valoare care nu am vz.am sanse de castig ?
Cel mai recent răspuns: Massy , utilizator 14:46, 15 Noiembrie 2009
din cele relatate de dv. , in opinia mea, daca ati cerut sa se consemneze in procesul verbal ca doriti sa vi se ia proba de singe si acest lucru nu s-a realizat, aveti sanse de cistig in instanta, daca a ti contestat actul incheiat de politia rutiera.
0,16v au scris in procesul verbal la alcoolemie scuzati-ma pt greseala mai sus unde am scris 0,26
faza este ca nu au consemnat ......in procesul verbal asta....am cerut sa ma duca dupa ce il facuse....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcoolemie 0,16 in alcooltest Massy Massy buna ziua .am si eu o intrebare.am fost oprit noaptea trecuta de un echipaj de politie si am fost verificat cu aparatul alcooltest rezultaul fiind de 0,16.in ... (vezi toată discuția)
Vreau sa contest un proces verbal de contraventie emylianomonac emylianomonac Buna ziua. Vreau un pic de ajutor din partea dumneavoastra. Am primit un proces verbal acasa cu o amenda pentru ca am traversat o strada printr'un loc ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda Stamate511 Stamate511 Pot face contestație la o amendă pt ca am avut altfel de declaratie pe propria răspundere (vezi toată discuția)