avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Activitate mangiruverginica

Activitate mangiruverginica

Buna ziua
In data de 01.03.2018 am intrat în concediu de maternitate și am născut pe data de 23.04.2018.
Am beneficiat de indemnizație de maternitate până pe data de 04.07.2018, iar începând cu data de 05.07.2018 am intrat în concediu de creștere copil.
Cu ce data mă întorc la serviciu? Se tine cont și de concediu de maternitate sau doar de data nașterii copilui?
Iar referitor la stimulentul de inserție cele 60 de zile cum se calculează? În funcție de nașterea copilului sau de la data când am intrat în concediu de maternitate?
Mi-a fost respinsa documentatia de atribuire din cauza modelului de Scrisoare de garantie bancara pentru participarea la procedura. Eu am atasat la documentatie urmatorul model:
Formular de scrisoare de garantie bancara

BANCA

Către ____________________________________________________________________
(denumirea autorităţii contractante şi adresa completă)

Cu privire la procedura pentru atribuirea contractului _______________________________________________________ (denumirea contractului de achiziţie publică), noi __________________________________________ (denumirea băncii), având sediul înregistrat la _______________________________________________________________ (adresa băncii), ne obligăm faţă de _____________________________________________ (denumirea autorităţii contractante) să plătim suma de __________________________________ (în litere şi în cifre), la prima sa cerere scrisă şi fără ca aceasta să aibă obligaţia de a-şi motiva cererea respectivă, cu condiţia ca în cererea sa autoritatea contractantă să specifice că suma cerută de ea şi datorată ei este din cauza existenţei uneia sau mai multora dintre situaţiile următoare:
a. ofertantul ______________________________________________________________ (denumirea/numele) şi-a retras oferta în perioada de valabilitate a acesteia;
b. oferta sa fiind stabilită câştigătoare, ofertantul _________________________________________ (denumirea/numele) nu a constituit garanţia de bună execuţie în perioada de valabilitate a ofertei;
c. oferta sa fiind stabilită câştigătoare, ofertantul ___________________________________________ (denumirea/numele) a refuzat să semneze contractul de achiziţie publică în perioada de valabilitate a ofertei.
d. in baza art 2781 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 34/2006 si OUG 76/2010, privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii, cu modificarile si completarile ulterioare, Ofertantul ........................................ a
(denumirea/numele)
a depus contestatie la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor si aceasta a fost respinsa ca nefondata.

Prezenta garanţie este valabilă până la data de _____________________.
Parafată de Banca ___________________ (semnătură autorizată) în ziua _______ luna ________ anul _________.

Motivul respingerii: sa se elimine din scrisoare ”a se executa la prima cerere a beneficiarului”, si sa se respecte art 86 alin 2-4 din HG 925/2006.
Va rog sa ma sfatuti in legatura cu un conflict pe care mama mea in varsta de 50 de ani l-a avut cu angajatii de la magazinul [EDITAT] din Slatina.

Mama mea care este domiciliata in Slatina, în data de 20.05.2011 s-a dus la magazinul [EDITAT] din Slatina pentru cumparaturi. La raionul legume fructe a dorit sa cumpere 2 (doua) lamai iar pentru ca are probleme cu vederea a rugat un angajat [EDITAT] sa o ajute sa cantareasca.
Angajatul [EDITAT] ia indicat cu degetul sa apese la cantar pe imaginea cu lamai. Mama mea i-a urmat indicatiile si a lipit eticheta eliberata de cantar pe punga cu lamai.
Dupa ce a mai pus in cos diverse produse s-a prezentat la casa pentru plata.
A pus pe banda toate produsele din cos inclusiv cele doua lamai, casiera le-a trecut pe banda, mama mea a platit conform bonului fiscal, dupa care casiera cheama o colega ca sa o ia pe mama sa o duca la un sef de magazin si la paza sa-i verifice cosul si bonul. Seful de magazin si paznicul au acuzat-o de furtul celor doua lamai mentionate mai sus si au imbrancit-o intr-o camera unde au chemat si un politist.
Aici au amenintat-o ca ii fac dosar penal, au jignit-o, au facut referiri la ea ca este tiganca, s-au exprimat de genul "voi astia negri sunteti buni numai de furat si de jurat", si au acuzat-o ca a gasit o eticheta pe jos si a lipit-o pe punga ca sa fure lamaile . Nici macar nu au lasat-o sa explice ce s-a intamplat. Mama mea le-a spus ca este o femeie cinstita si ea nu a venit la magazin sa fure nimic, ca este bolnava de cancer la san si sa-i deschida un geam ca nu poate sa respire, pentru ca bu suporta limbajul lor dur si tensiunea creata. [EDITAT] Dupa care politistul a spus ca o cunoaste, ca ginerele ei este coleg cu el si o cunoaste si pe sora mea care este asistenta, si i-a spus ca sa-i fie rusine ca il face pe ginerele ei de ras. Mama mea i-a spus ca are 4 copii cu studii superioare, si ca ea nu ar face niciodata asa ceva.
Au amenintat-o sa plateasca contravaloarea a 5 kg de lamai s-au ii fac dosar penal. Mama mea a spus ca nu mai are decat 5 lei.
O angajata [EDITAT] a venit si a luat cele doua lamai le-a cantarit si i-a luat mamei mele cei 5 lei desi lamaile valorai 1,4 lei.
Cand mama mea mi-a povestit ce s-a intamplat, nici macar nu stia ce nu a fost in regula cu cele doua lamai, si a crezut ca poate nu a lipit bine eticheta eliberata de cantar pe punga cu lamai. Cand m-am uitat pe bonul fiscal si pe eticheta eliberata de cantar am observat ca eticheta lipita de mama era cu 0,002 grame si valoare de 0,1 lei.
Am facut o reclamatie la Directorul [EDITAT] Slatina si la Politia Slatina in care am relatat modul cum a fost tratata mama mea, si am cerut sa se verifice filmarile pentru a verifica cele relatate mai sus.

Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac in continuare, pentru ca eu vreau sa se aplice sanctiuni celor care au tratat-o urat pe mama mea.

Va multumesc.
garantia acordata lucrarilor de amenajare si modernizare poate fi de 12 luni, iar garantia de buna executie se poate restitui dupa 24 de luni de la terminarea lucrarilor.