Pasul pe care l-ati facut, reclamand comportamentul personalului de paza al magazinului si solicitand verificarea inregistrarilor video, este cel care ar putea lamuri cat de cat lucrurile.Nu stiu daca ar trebui sa va asteptati ca cineva sa-si ceara scuze sau sa fie sanctionat pecuniar.Ceea ce s-a intamplat in acea camera ( deja celebra camera unde sunt dusi cei care comit furturi din magazine) , va fi destul de greu de demonstrat de catre mama dvs. Opinia mea , din cele relatate de dsv. este aceea ca mama dvs. nu s-ar fi pretat la asa ceva , pentru 2 lamai ,mai ales ca toate celelalte produse de pe banda erau in regula.Sigur ca s-au comis niste abuzuri si ca limbajul folosit de cei care au participat la control si la interogarea mamei dvs., este unul reprobabil.Nu stiu insa de ce nu ma surprinde, oare un agent de paza stie si alt mod de dialog in afara unuia ca cel folosit? Apoi, spuneti ca mama dv.s a fost jignita facandu-se referire si la culoarea pielii sale.Desigur ca nu ii onoreaza pe aceia care au tras concluzia ca cele 2 lamai au fost in mod intentionat fara eticheta , intrucat clienta avea culoarea pielii ma inchisa.Mai mult , discriminarea si orice manifestari care denota instigare la discriminare , constituie dupa caz, infractiune sau contraventie.
Exista si o lege,respectiv Legea nr. 48/2002 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare, iat Art. 19 al acestei legi spune ca:.
Constituie contraventie, conform prezentei ordonante, daca fapta nu intra sub incindenta legii penale, orice comportament manifestat in public, avand caracter de propaganda nationalist-sovina, de instigare la ura rasiala sau nationala, ori acel comportament care are ca scop sau vizeaza atingerea demnitatii sau crearea unei atmosfere intimidante, ostile, degradante, umilitoare sau ofensatoare, indreptat impotriva unei persoane, unui grup de persoane sau unei comunitati si legat de apartenenta acesteia/acestuia la o rasa, nationalitate, etnie, religie, categorie sociala sau categorie defavorizata, ori de convingerile, sexul sau orientarea sexuala a acestuia/acesteia.
Cred ca nu ati avea nimnic de pierdut daca ati incerca sa faceti si o plangere la politie pentru aceste abuzuri.Si sa nu va temeti ca nu puteti demonstra nimic, ca cei in cauza s-ar acoperi unul pe altul, pentru a ascunde adevarul.Vor fi audiati si ,poate sanctionati , nu putem sti nici noi si nici dvs. decat daca incercati.Si ar trebui sa nu stati in pasivitate pentru ca , in cazul in care ei isi vor primi lectia, va fi o lectie si pentru altii care s-ar gandi sa comita astfel de abuzuri , iar oamenii nu ar mai fi umiliti fara sa aibe vreo vina .