avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu creștere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu creștere copil

Buna ziua
In data de 01.03.2018 am intrat în concediu de maternitate și am născut pe data de 23.04.2018.
Am beneficiat de indemnizație de maternitate până pe data de 04.07.2018, iar începând cu data de 05.07.2018 am intrat în concediu de creștere copil.
Cu ce data mă întorc la serviciu? Se tine cont și de concediu de maternitate sau doar de data nașterii copilui?
Iar referitor la stimulentul de inserție cele 60 de zile cum se calculează? În funcție de nașterea copilului sau de la data când am intrat în concediu de maternitate?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:44, 13 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Toate termenele de care vorbiti se calculeaza de la data nasterii copilului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Stimulentul se acorda daca reveniti la serviciu cu cel putin 60 de zile calendaristice inainte sa implineasca 2 ani copilul.

2. In speta, trebuie sa reveniti la munca anterior datei de 23.02.2020.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizație crestere copil anamaria111 anamaria111 Buna seara.Pe 25 februarie a.c. am născut un baietel prematur la 34saptamani.Nu am reușit sa îmi iau înainte concediu medical asa ca am început concediul ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie Tonia30 Tonia30 Buna ziua. Ca sa primesc stimulentul de 500 de lei de la primarie stiu ca trebuie sa ma intorc la serviciu pana sa implineasca copilul 1 an. Daca fetita mea ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie 2018 Claudia_89 Claudia_89 Buna ziua!doresc sa ma intorc la munca cu 60 zile inainte ca, copilul sa implineasca varsta de 2 ani.Am aflat ca, stim.de insert. Se acorda fix de cand copilul ... (vezi toată discuția)