avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi

Curs practic: Cum aplicăm TVA la tranzacții cu servicii și bunuri în UE/non-UE? | Lector: Delia Cataramă - Tax Partner, Viboal FindEx. Vezi agenda și participă → 

Forum Activitate cuziamusia

Activitate cuziamusia

Este vorba de executare in tara. Sumele nu sau prescris deoarece mereu a trimis bani iar pe trimiteri scrie "pensie luna ....", deci prescriptia sa intrerupt in fiecare luna. Doar ca a trimis in cote cu mult mai mici (o treime, o patrime, jumatate, 75%, etc) din cat iese daca se calculeaza 25% in baza fluturasilor de salar.
Buna ziua
Avem de nevoie de putin ajutor.
In august 2010 am cerut si in decembrie 2010 am obtinut Sentinta care obliga tatal la plata pensiei pentru fiu de “in cota de 25% din venitul net obtinut de tatal fiului conform contractului de munca …....” din Spania. Am prezentat si doi fluturasi cu salariul obtinut de el in ianuarie si februarie 2010 in baza aceluiasi contract dar nu au fost luati in seama. El a prezentat probe precum contractul a fost reziliat in februarie 2010 si a trecut sa lucreze ca PFI “autonomo” dar nu i-au fost luate in seama. El a incercat sa modifice Sentinta in apel cerand adaptarea la venituri nete obtinute ca PFI dar Tribunalul ia respins apelul motivand ca nu el nu a prezenta o dovada de reziliere a contractului de la firma. A mentinut Sentinta, asa ca a devenit definitiva. Tribunalul a motivat respingerea apelului si cu faptul ca Sentinta din decembrie 2010 oricum "trebuie interpretata in sensul larg, adica 25% din orice venit nu neaparat din contract. Cu stabilirea in procentaj de 25% se evita necesitatea modificarilor ulterioare".
Mereu i-am cerut tatalui sa plateasca pensie de 25% din venitul mediu obtinut conform fluturasilor de salar din ianuarie-februarie 2010 dar el mereu mi-a platit mai putin, motivand ca pe durata obligatiei de plata nu lucreaza in baza contractului si plateste 25% din veniturile reale obtinute ca PFI. Am fost la executor si acesta se indoieste ca vom putea obtine diferenta intre ce am primit si ce consider ca ar fi trebuit sa primesc, deoarece probabil ca tatal va arata ca contractul nu sa aflat in vigoare din august 2010 si pana astazi si se va folosi de interpretarea Deciziei Tribunalului de respingere a apelului si va dovedi ca a platit conform veniturilor realizate ca PFI.
Are dreptate executorul? Totusi tatal nu trebuia sa-mi plateasca conform fluturasilor de salar? Acestia sunt anteriori cererii de chemare in judecata pt stabilirea pensiilor dar totusi arata venituri obtinute in baza contractului stabilit ca referinta in Sentinta pt perioada august 2010-2021, chiar daca era reziliat din februarie 2010? Cum as putea obtine diferenta acumulata?
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nici chiar proprietarul are drept de a intra peste cel care locuiește acolo. Doar cu acordul locatarului ori ordin judecătoresc. Domiciliul, locuința, este inviolabil
Nu este parte din casă. Este ceva facultativ, opțional. Nu puteți face nimic legal. Doar dacă era anume menționat este obligat la al preda împreună cu casa. Doar puteți negocia cu vânzătorul sa vi-l lase dacă nu este prea vechi. Țineți cont ca probabil cam la același preț puteți pune o alarmă nouă. Cu fiecare an ce trece produsele electronice noi sunt mai performante si mai ieftine.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este evident va masina este proprietatea soțului d-voastra. Așa apare la poliție si la fisc. Folosiți somatia de plată a impozitului si o adeverința de la poliție pt a proba dreptul de proprietate si a depune o plângere penală împotriva vecinului. Soțul să susțină firm și tare că mașina este a lui si a dat o împrumut vecinului pe câteva luni pt al ajuta, iar vecinul a abuzat de incredere și a vândut unui tert mașina soțului. De ce nu ați făcut plângere până acum....pt că vecinul va tot dus cu vorba cu promisiuni si jurăminte că va recupera mașina si o vă va înapoia, că va despagubi pt cât va păgubit prin vănzarea mașini d-voastră. Trebuie sa va tineti tare pe această poziție. Vă asigur că până sa fie judecat si condamnat, doar strâns cu ușa, cercetat de Parchet va va oferi plata daunele cauzate cu dobândă doar să vă retrageti plângerea. Să nu acceptați. Continuati până la final când va fi condamnat și obligat la a vă despagubi. Aveți nevoie de sentința și pt radierea mașinii și a evita să fiți obligați in viitor la plată. Vă recomand sa procedati așa cât mai repede. Im orice moment soțul d-voastră se poate trezi cu poliția la poartă arestat si inculpat pt omor din culpă dacă mașina d-voastră este implicată în vreun accident mortal. Încă nu vau ajuns amenzi acasă pt viteză ori alte infracțiuni???
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceți gard. Denunț de fiecare dată când vă împiedică ori distruge ce faceți. O să termine în penal și nu o vă mai deranjeze
Faceti contestație dacă vă execută iar fosta va pierde banii avansați la executor și vă va plăti si cheltuielile d-voastră cu contestația la executare

Nesemnificativ a scris:

Buna ziua. La multi ani tuturor.
Fac ,,mea culpa" si trebuie sa recunosc faptul ca am gresit cand am afirmat ca in regiunea unde locuiesc regimul casatoriilor era separare de bunuri automata . Vorbesc despre Comunitatea Valenciana. In 2002 cand m am casatorit eu regimul era de bunuri comune automat. (Am gasit hartia prin care noi am solicitat expres separarea de bunuri ,si de aceea va cer scuze).Abia in 2008 a intrat in vigoare lgea separatiei de bunuri automata si a durat pana in 2016 cand a fost derogata si s-a revenit la ,,bunuri comune. Cei care s-au casatorit intre 2008 si 2016 au ramas cu separare de bunuri chiar daca legea ultetior s-a schimbat. Acum am alta nedumeeire,daca am actul cu separarea de bunuri in limba spaniola (este intocmit de un notar spaniol ) trebuie tradus in romana sau e valabil asa cum este? Daca trebuie tradus e obligatoriu sa treaca prin consulat sau il pot traduce in Romania cand merg sa vand terenul?

Cristina Hortensia CIUREA a scris:

Aveti dreptate, Codul civil spaniol nu se aplica in toate regiunile Spaniei.
Fiecare regiune are propria legislatie.

In anumite regiuni ale Spaniei, in lipsa incheierii unei conventii matrimoniale de catre soti , regimul matrimonial aplicabil relatiilor patrimoniale dintre soti este cel al separatiei de bunuri.
Prin urmare nu aveati de ce sa incheiati o conventie matrimoniala privind regimul separatiei de bunuri intrucat acest regim patrimonial este stabilit prin lege ca fiind regula si nu exceptia.

In aceste conditii terenul este bun propriu, in Romania trebuie sa faceti dovada faptului de regimul patrimonial aplicabil in acest caz este cel al separatiei de bunuri, regim aplicabil in baza argumentelor pe care le-am expus mai sus.

O dilema interesanta.
Ambii soti suntem romani si in august 2008 ne-am casatorit in Romania, unde automat se aplica regimul de bunuri comune. Traim in Spania, Comunitatea Valenciana, unde suntem inregistrati ca "cetateni comunitari originari din Romania cu domiciliul permanent in Spania" inca din anul 2000, iar in octombrie 2008 am transcris si ne-am inregistrat ca casatoriti. In Spania automat ni se aplica regimul separatiei de bunuri. Dar in Romania, acum ?
Bunurilor dobandite in Spania de unul din soti, in timpul casatoriei, li se aplica regimul bunurilor proprii, iar bunurilor dobandite de unul din soti in Romania, in timpul casatoriei, li se aplica regimul bunurilor comune???
Eu am mers personal la Anaf pt a solicita si după aceea pt a ridica adeverința pt tatăl meu. Apoi am dus-o la notar. Rapid și eficient.
Aveți grijă sa nu treacă termenul de prescripție de 3 ani din România, socotit de la data când sa dat sentința la judecătorie. După 3 ani nu este executorie nici în România deci nici in Europa. Vezi art.26 din Regulamentul CE 4/2009