avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Activitate constanta_2004

Activitate constanta_2004

Buna ziua, pentru impozit pe profit achitat in plus in 2014, declaratie 101 depusa in 2015, pana la ce data se poate face cerere de recuperare, cand se prescrie dreptul? Se poate depune la organul fiscal cerere de compensare cu datoriile lunare? Sau cerere de restituire? Va multumesc
Habar nu aveam ca exista proces, ca firma a intrat in insolventa si ca urmeaza calea legala.

constanta_2004 a scris:

Nu nu s-a intanplat nimic din ceea ce inteebati. Pur si simplu m-am trezit cu conturile blocate, bunuri poprite si, mai ales, am intervenit pe la cunostinte sa mi se dea cate o copie dupa adresa, notificare, pv de sechestru.

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Ca să vă execute trebuie să fie pronunțata o hotărâre pe art 169 din legea 85/2014, ați fost citat în acel proces, v-ați apărat, ați formulat apel?

Nu nu s-a intanplat nimic din ceea ce inteebati. Pur si simplu m-am trezit cu conturile blocate, bunuri poprite si, mai ales, am intervenit pe la cunostinte sa mi se dea cate o copie dupa adresa, notificare, pv de sechestru.

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Ca să vă execute trebuie să fie pronunțata o hotărâre pe art 169 din legea 85/2014, ați fost citat în acel proces, v-ați apărat, ați formulat apel?

Anaf mi-a pus poprire pe conturi si bunuri imobile in 13 martie 2019, fara sa ma anunte, invocand raspunderea in solidar a administratorului desi eu nu mai sunt administrator din 2013 iar noul administrator a preluat integral firma cu bune si cu rele (hot aga depusa la reg comertului) si a semnat pv de insolventa din 05.06.2014.
1. Este legal ce a facut anaf? Sa execute actualil administrrator si fostul administrator?
2. Cum pot scoate de sub sechestrul adigurator bunurile?
3.Firma este in insolventa din 2014, si nu are bunuri executabile si nici noul administrator nu are. Nu se prescriu datoriile dupa 2 sau 3 ani?
Multumesc
Răspuns la discuția expertiza contabila
Buna ziua,
Am o mare dilema: am vrut sa ajut un prieten cu fuziunea prin absorbtie a doua firme.
Am intocmit Proiectul de fuziune si Sit financiare de fuziune (eu avand calitatea de expert contabil). Eu am avut aceasta optiune ptr expertizele contabile dar nu apar la capitolul experti contabili agreati de MJ ci doar la societati comerciale de expertiza contabila din tabloul CECCAR.
Am primit de la Reg Comertului instiintarea prin care "cererea de numire in calitate de expert a SC....SRL, reprezentata de dl... si fixeaza termen...ptr depunerea raportului si proiectului". Este vb de calitatea de expert contabil sau expert contabil care a optat ptr efectuarea de expertize contabile judiciare?
Daca nu apar pe site-ul MJ (nici ca persoana fizica nici ca juridica), am voie sa depun la Reg Com raportul semnat de mine ca societate sau trebuie sa cer schimbarea expertului?
Multumesc