avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Activitate CONTENCIOS

Activitate CONTENCIOS

ma confrunt cu urmatoarea problema:avem pe rolul unei judecatorii un litigiu pe procedura somatiei de plata. in cazul nostru inscrisul insusit de parti este o minuta prin care s-a stabilit plata unei sume de bani pana la un anumit termen. anterior creditoarea (institutie publica) incheiase cu debitoarea un contract de achizitie publica care a fost platit in integralitate. s-a constatat ca s-au facut plati pentru anumite lucrari ce nu s-au executat motiv pentru care s-a incheiat minuta mentionata anterior pentru recuperarea sumei. raportat la prevederile art. 286 din OUG nr. 34/2006 potrivit carora
(1) Procesele şi cererile privind actele autorităţilor contractante, acordarea despăgubirilor pentru repararea prejudiciilor cauzate în cadrul procedurii de atribuire, precum şi cele privind executarea, nulitatea, anularea, rezoluţiunea, rezilierea sau denunţarea unilaterală a contractelor de achiziţie publică se soluţionează în primă instanţă de către secţia de contencios administrativ şi fiscal a tribunalului în circumscripţia căruia se află sediul autorităţii contractante (...), instanta a invocat din oficiu exceptia lipsei competentei materiale a judecatoriei. in masura in care cererea creditoarei este intemeiata pe minuta si nicidecum pe contractul de achizitie publica credeti ca exceptia va fi admisa?
am inteles ca jobul tau are legatura si cu domeniul achizitiilor publice, te-am regasit si pe forumul unde se dezbat probleme de achizitie publica. in momentul de fata cabinetul meu de avocatura a incheiat un contract de asistenta juridica cu Autoritatea Rutiera Romana in vederea eleborarii Documentatiilor de atribuire aferente unor lucrari de modernizare a infrastructurii rutiere.recunosc ca este un domeniu nou in care ar trebui sa ma documentez mai mult, insa cred, ca cei care se lovesc mai des de aceste probleme au o alta perceptie asupra problemelor. practic intampinam dificultati majore in redactarea acestor documentatii. din pacate se apropie termenul de predare a acestora iar noi nu suntem gata. riscam sa nu le predam in timp util. ma intreb daca te-ar interesa o colaborare part-time.bineinteles aspectele financiare ale acestei colaborari le vom discuta. te asigur insa ca oferta tinde sa devina cu caracter permanent intrucat suntem pe cale de a incheia si alte contracte cu alte autoritati contractante. asa cum ti-am spus avem un dead-line motiv pentru care as vrea sa imi trimiti un feed-back
draga carmen am citit cu atentie aspectele pe care le semnalezi. Din pacate incompetentii de care vorbesti sunt o caracteristica a sistemului din care faci parte. si eu m-am saturat de incompetenti sa speram insa ca restructurarile care se vor face anul viitor ii vor avea in vedere si pe ei. ma intreb cum mai poti sa lucrezi intr-un asemenea mediu. Consider ca sanatatea ta este mult mai importanta. poate ar trebui sa cauti un mediu de lucru competitiv care sa te satisfaca profesional. Din felul in care pui problema mi-am dat seama ca ai cunostinte juridice. nu stiu daca ai citit manualul de dreptul muncii scris de sanda ghimpu. la pagina 242 sunt dezbatute aspectele care te preocupa. ma refer la editia din anul 2008 intrucat editia mai veche din 2004 nu face nici o referire la aceste probleme. in ceea ce priveste cumulul de functii din ce spui tu ambele joburi sunt la stat. ma gandesc ca este un noroc faptul ca tu ai 2 locuri de munca dat fiind contextul actual.s-ar putea ca, in perspectiva restructurarilor de care se vorbeste pentru anul viitor slariatii cumularzi sa fie primii care au de pierdut, intrucat proiectul de lege aflat pe masa guvernului include ca prim criteriu de pe salariatii cu doua joburi. citeste cartea la care m-am referit si trimite-mi un feed-back. in masura in care mai intampini dificultati te pot reprezenta in instanta si sunt dispus sa o fac fara niciun fel de onorariu fiindca m-am lovit de incompetentii din sistem