Salariaţii cumularzi au dreptul la concediu de odihnă plătit corespunzător fiecăruia dintre contractele individuale de muncă în care sunt parte.
1. Nu dvs. trebuie sa le demonstrati ci ei trebuie sa va arate in ce baza legala nu va acorda CO si sporul de vechime.
2. CIM au acelesi regim, indiferent ca sunt declarata ca functie de baza sau nu.
3. Amenintati-i cu contestarea in instanta, poate se mai dumiresc si ei.
4. Si ii puteti actiona in instanta, la Tribunalul din judetul unde aveti domiciliul. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe. Castigul este sigur.
Va multumesc mult. Acelasi lucru le-am spus si eu, am fost si la ITM de unde am primit aceleasi raspunsuri. In sfarsit, dupa doua luni de zile, astazi, dupa o solicitare scrisa catre veritabilul nostru Serviciu de Resurse Umane, in care le-am cerut sa-mi argumenteze legal de ce nu pot beneficia de aceste drepturi, neavand argumente pentru ca sunt incompetenti, au renuntat la ideile lor preconcepute si mi-au dat dreptate. Dar uzura mea psihica intr-un sistem incapabil nu mi-o mai poate restitui nimeni. Va multumesc inca o data. Sunteti prompti si receptivi ca de obicei. Va doresc toate cele bune...
draga carmen am citit cu atentie aspectele pe care le semnalezi. Din pacate incompetentii de care vorbesti sunt o caracteristica a sistemului din care faci parte. si eu m-am saturat de incompetenti sa speram insa ca restructurarile care se vor face anul viitor ii vor avea in vedere si pe ei. ma intreb cum mai poti sa lucrezi intr-un asemenea mediu. Consider ca sanatatea ta este mult mai importanta. poate ar trebui sa cauti un mediu de lucru competitiv care sa te satisfaca profesional. Din felul in care pui problema mi-am dat seama ca ai cunostinte juridice. nu stiu daca ai citit manualul de dreptul muncii scris de sanda ghimpu. la pagina 242 sunt dezbatute aspectele care te preocupa. ma refer la editia din anul 2008 intrucat editia mai veche din 2004 nu face nici o referire la aceste probleme. in ceea ce priveste cumulul de functii din ce spui tu ambele joburi sunt la stat. ma gandesc ca este un noroc faptul ca tu ai 2 locuri de munca dat fiind contextul actual.s-ar putea ca, in perspectiva restructurarilor de care se vorbeste pentru anul viitor slariatii cumularzi sa fie primii care au de pierdut, intrucat proiectul de lege aflat pe masa guvernului include ca prim criteriu de pe salariatii cu doua joburi. citeste cartea la care m-am referit si trimite-mi un feed-back. in masura in care mai intampini dificultati te pot reprezenta in instanta si sunt dispus sa o fac fara niciun fel de onorariu fiindca m-am lovit de incompetentii din sistem
Multumesc mult pentru amabilitate. Asa cum bine ati intuit, da, sunt absolventa a unei facultati de drept la stat, fara taxe (cum se obisnuieste acum), unde am intrat a doua si am terminat sefa de promotie. Sincera sa fiu, eu sunt foarte dezgustata de ceea ce vad in jurul meu si aveti perfecta dreptate in tot ceea ce afirmati. Referitor la manualul mentionat de dumneavoastra, am sa-l caut si-l voi studia in masura timpului disponibil. Problematicile expuse de mine mai sunt abordate si in Dreptul muncii, Editura Rosetti, Bucuresti, autori Alexandru Ticlea, Andrei Popescu, Constantin Tufan, Marioara Tichindelean, Ovidiu Tinca. Intentionez sa merg mai departe, sa nu raman la stadiul de consilier juridic pentru ca imi place foarte mult ceea ce fac si sunt o persoana foarte constiincioasa, poate mult prea perfectionista in ceea ce priveste profesia ei, intr-un sistem mizerabil. Va multumesc inca o data si pastram legatura.