Contractul individual de munca inceteaza de drept.....la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare- art.56. lit.d.
Se poate interpreta aceasta in sensul ca pensionarii (deci cei iesiti deja la pensie) sa nu mai aiba voie sa fie angajati in sistmul privat, caci din cauza lor tinerii n-au locuri de munca?
Multumesc
[...]Se poate interpreta aceasta in sensul ca pensionarii (deci cei iesiti deja la pensie) sa nu mai aiba voie sa fie angajati in sistmul privat, caci din cauza lor tinerii n-au locuri de munca?
Multumesc
:"> din punct de vedere juridic, nu!
din punct de vedere social, nu!
Chiar crezi ca pensionarii sunt cei ce determina lipsa locurilor de munca? hm...
Off...
Intr-o anumita masura , sunt de acord in ceea ce priveste lipsa locurilor de munca cu toate ca numarul pensionarilor cumularzi cred ca este destul de mic .. in anumite domenii, putem spune ca tinerii nu au locuri de munca si din aceasta cauza, chiar daca aceste persoane nu au experienta profesionala.
Pensie + salariu
jenicaprod
Buna ziua. Am depus dosarul de pensionare la limita de varsta, dar nu am incetat inca activitatea. Decizia de pensionare va veni peste aproximativ 2-3 luni, ... (vezi toată discuția)