avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... compensare in bani a concediului de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

compensare in bani a concediului de odihna

in sept 2010 am fost concediat din cadrul unui minister. in 2012 am castigat procesul privind reincadrarea si acordarea salariilor indexate, majorate si actualizate, precum si toate celelalte drepturi cuvenite pana la data reintegrarii efective. dupa reincadrare m-am suspendat din functie. dupa suspendare mi-am inaintat demisia, solicitand compensare concediului de odihna neefectuat in cei 2 ani de proces.
salarizarea a fost de acord intocmind documentatia de rigoare, dar juridicul a invocat faptul ca aceasta compensare nu se poate da decat pt perioada efectiv lucrata. tinand cont de faptul ca eu am fost in imposibilitatea de a lucra efectiv si totodata de a efectua concediul de odihna, care ar fi rezolvarea. a se tine cont ca tb sa beneficiez de toate drepturile si CO e un drept conf codului muncii.
al doile aspect se refera la termenul indexare. acesta, in contextul formulat in decizia curtii de apel, nu se refera oare la indexare cu indicele de inflatie?
astept opiniile d-voastra
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:29, 17 Aprilie 2013
Daca ati castigat procesul , atunci inseamna ca ati redevenit salariat si , prin urmare, aveati dreptul la CO chiar daca nu ati lucrat in acea perioada..

Potrivit art. 145 alin. (2) din Codul muncii republicat, durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul individual de munca cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca, conform art. 146 alin. (4) din Codul muncii.
de acord cu pct-ul asta de vedere. este si al meu si al departamentului resurse umane si salarizare. dar ce ma fac cu juridicul? cum sa ii conving ca se inseala citand aspectul cu CO doar pt perioada efectiv lucrata? astept opinii
Daca sunt juristi ar trebui sa stie care sunt efectele principiului restitutio in integrum in cazul unei astfel de hotarari ...
si daca sunt doar cu diploma si fara cunostinte? cum poti lupta cu incompetenta altfel decat cu niste argumente de necombatut pt ei. asta incerc sa aflu: care sunt aceste argumente? ceva legislatie europeana? am auzit ceva si de o hotarare cedo in acest sens, dar nu pot descoperi care este si daca este.
Nu are nimic de-a face cu CEDO ... aceste principii sunt arhicunoscute de juristi ... impotriva "necunoasterii lor" puteti doar sa actionati in instanta .....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi salariat reintegrat in munca ContSters146823 ContSters146823 Ma intereseaza daca un salariat reintegrat in munca in baza unei hotariri judecatoresti are dreptul la concediu de odihna pentru perioada nelucrata ( emiterea ... (vezi toată discuția)
Drepturi banesti litigii de munca ArcadieAldea ArcadieAldea In urma unei decizii a Curtii de Apel am fost reintegrat pe pozitia detinuta inainte de concediere. Pentru perioada procesului - 24 luni, angajatorul a ... (vezi toată discuția)
Acordare concediu odihna dupa reintegrare alex76 alex76 Buna ziua, Printr-o decizie a Curtii de Apel Bucuresti am fost obligati la reintegrarea unui salariat si la plata drepturilor salariale din martie 2010 pana ... (vezi toată discuția)