avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi salariat reintegrat in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi salariat reintegrat in munca

Ma intereseaza daca un salariat reintegrat in munca in baza unei hotariri judecatoresti are dreptul la concediu de odihna pentru perioada nelucrata ( emiterea deciziei de concediere pina la reintegrarea in munca) . Are dreptul la plata indemnizatiei de concediu sau si la efectuarea zilelor de concediu care i s-ar fi cuvenit?
Cel mai recent răspuns: ContSters146823 , utilizator 11:11, 13 Iunie 2012
Da, in opinia mea are dreptul la indemnizatie si la efectuarea concediului in natura, exact ca si cum ar fi fost salariat si ar fi lucrat zi de zi.
Explicatia este tocmai asta: prin anularea decizie de concediere, salariatul este pus retroactiv in drepturi, ca si cand concedierea nu s-ar fi inatamplat. Ori, daca nu ar fi fost concediat, ar fi primit si concediu si indemnizatie.

Practic, in situatii similare, unitatea mea a acordat concediul din urma imediat dupa reintegrare (in acord cu reintegratul).
As dori totusi parerea unui specialist.
Multumesc.
@ Katy66

Nu este vorba despre specialisti sau nespecialisti in domeniu , intrucat trebuie sa discerneti singur in ce masura raspunsurile primite va pot ajuta in cazul supus dezbaterii.

Ca urmare a efectelor principiului "restitutio in integrum", salariatul va avea dreptul la efectuarea CO .. compensarea in bani nu este posibila decat la incetarea raportului de munca.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare salarii dupa concedierea abuziva SANTIER SANTIER Buna ziua! Sotia mea a castigat un process intentat angajatorului pentru concediere abuziva, si a castigat in instanta reincadrarea (la care a renuntat, ... (vezi toată discuția)
Retur ajutor somaj anofm SANTIER SANTIER Buna seara! In nov. 2013 am fost concediat abuziv de angajator. L-am actionat in instanta si am castigat procesul (despagubire egala cu salariile ... (vezi toată discuția)
Poate fi incetat un contract care este suspendat? roxana.alecsa roxana.alecsa Un angajat a fost dat afara, dupa care a fost reintegrat pe baza unei hotarari judecatoresti. Dupa reintegrare el a intrat in concediu de crestere si ingrijire ... (vezi toată discuția)