avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Activitate olioli

Activitate olioli

Răspuns la discuția Ce trec in registrul inventar?
Multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Am doua luni de activitate ca intrepr. indiv.: prestez servicii tip after-school si nu am achizitionat niciun fel de bun, intrucat eu imi desfasor activitatea la scoala, dupa orele de curs.
Problema mea: ce trec in registrul inventar?
Vreau sau nu "sa ma iau", "aia" e cea care imi scrie bonuletul cu care ma duc la casierie sa platesc. Concret, ce pot face daca nu "ma iau"?
Astazi am capatat maaari nedumeriri.

Am fost la CASS sa platesc asigurarea de sanatate in calitate de Intreprindere Individuala (functionez din 29 oct. 2009) si mi s-a spus ca:
1. am de achitat 97 ron contravaloarea a 6.5% din venitul global declarat (1500 ron) pentru aceste doua luni si 3 zile.
2. am o restanta de 213 ron deoarece, din iunie 2007, cand am finalizat facultatea, pana in oct 2007, cand am inceput masterul, nu am fost asigurata.

Acum, problemele mele sunt:
1. plata sanatatii nu este 5.5% din profit? De ce sa-mi ia din venit, daca din cei 1500 ron, doar 100 ron este profit? Eu cand am intrebat de ce 6.5 si nu 5.5, dupa cum stiam de acasa, a inceput functionara sa tipe cum ca s-a modificat...

2. de ce intre facultate si master nu sunt asigurata? Dar de cand am terminat anul I de facultate pana in anul II nu eram asigurata, chiar daca era vacanta? Si daca veniturile mele erau de 0 lei, de unde as fi putut sa le dau eu lor bani??? Acum stau si ma intreb...ce este cu sumele astea si ce se intampla daca nu platesc?

daca ma puteti ajuta, multumesc anticipat!