avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Nelamurire CASS pentru Intreprindere Individuala
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Nelamurire CASS pentru Intreprindere Individuala

Astazi am capatat maaari nedumeriri.

Am fost la CASS sa platesc asigurarea de sanatate in calitate de Intreprindere Individuala (functionez din 29 oct. 2009) si mi s-a spus ca:
1. am de achitat 97 ron contravaloarea a 6.5% din venitul global declarat (1500 ron) pentru aceste doua luni si 3 zile.
2. am o restanta de 213 ron deoarece, din iunie 2007, cand am finalizat facultatea, pana in oct 2007, cand am inceput masterul, nu am fost asigurata.

Acum, problemele mele sunt:
1. plata sanatatii nu este 5.5% din profit? De ce sa-mi ia din venit, daca din cei 1500 ron, doar 100 ron este profit? Eu cand am intrebat de ce 6.5 si nu 5.5, dupa cum stiam de acasa, a inceput functionara sa tipe cum ca s-a modificat...

2. de ce intre facultate si master nu sunt asigurata? Dar de cand am terminat anul I de facultate pana in anul II nu eram asigurata, chiar daca era vacanta? Si daca veniturile mele erau de 0 lei, de unde as fi putut sa le dau eu lor bani??? Acum stau si ma intreb...ce este cu sumele astea si ce se intampla daca nu platesc?

daca ma puteti ajuta, multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: olioli , utilizator 07:43, 15 Decembrie 2009
Sa aplicam un limbaj la moda: fato, tu chiar te iei dupa ce spune aia!?
Vreau sau nu "sa ma iau", "aia" e cea care imi scrie bonuletul cu care ma duc la casierie sa platesc. Concret, ce pot face daca nu "ma iau"?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass persoane fara venituri rcorinat rcorinat Noul cod fiscal a intrat in vigoare la 1 ian 2016, si sunt supuse platii CASS si persoanele fara venituri, care nu se incadreaza in categoriile exceptate. Pe 4 ... (vezi toată discuția)
Constituire pfa - crestere bovine MADALINA0DENISOV MADALINA0DENISOV Sunt crescator de bovine si pentru dosarul de subventii trebuie sa deschid un PFA, dar nu stiu cat e de rentabil.Adica ce costuri am de facut ( casa de marcat, ... (vezi toată discuția)
Contributii la asigurari de sanatate si pensie (documente care trebuie depuse la institutiile statului). neci neci Ce documente trebuiesc depuse si cum trebuie procedat ca membrii unei Intreprinderi Familiale(2) sa devina angajati,cu drepturi (asigurari de sanatate, ... (vezi toată discuția)