avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1148 soluții astăzi
Forum Activitate ralucacserei

Activitate ralucacserei

Răspuns la discuția Grupe de munca
Conform celor comunicate de parte el a lucrat in grupe de munca. Din ceea ce am citit eu, grupele de munca se treceau in cartea de munca. Intr-adevar Ordinul 50/1990 este abrogat prin Legea nr.19/2000. Dar am gasit pe internet o decizie a Curtii de Apel Iasi din anul 2008 prin care se acorda grupa de munca unei persoane.
Discuție Grupe de munca
Buna ziua,
Intrebarea mea este urmatoarea: In ce conditii se pot acorda in prezent grupele de munca, in situatia in care o persoana a iesit la pensie in 2009?
Doresc sa precizez faptul ca desi anul acesta persoana a depus cerere pentru eliberarea unei adeverinte din care sa rezulte grupa de munca in care se incadreaza, societatea a refuzat fara a acorda vreun motiv.
Va multumesc,

Buna ziua,
Trebuie sa incheiem un contract de vanzare-cumparare prin care o societate straina care nu are sediul in Romania este proprietara unei constructii edificata pe terenul care este proprietatea asociatilor (cetateni romani) din societatea susmentionata si doreste sa vanda constructia cu terenul aferent. Avand in vedere faptul ca este persoana juridica nu datoreaza impozit pe transferul dreptului de proprietate. Dar daca nu este inregistrata in Romania nu datoreaza nici TVA? Cum se aplica prevederile Codului Fiscal in aceasta situatie? Mentionez faptul ca normele de aplicare ale Codului fiscal nu am gasit o prevedere care sa clarifice aceasta situatie. Cum pot rezolva aceasta situatie?
Va multumesc.
Va multumesc pentru raspunsul dvs. prompt.
Buna ziua,

Va multumesc pentru raspunsul dvs. Mai am o intrebare: unde pot sa gasesc conventiile la care Romania a aderat privind drepturile copilului adoptat si al persoanelor care adopta.
Va multumesc,
Buna ziua,
As vrea sa va expun situatia mea si a sotului meu: dorim sa adoptam un copil, am efectuat deja toate demersurile in acest sens, astfel incat avem atestatul de parinti apti sa adopte. Inainte de a se definitiva adoptia, copilul ne va fi incredintat pe o perioada de 90 de zile. Doresc sa stiu in ce masura eu voi putea lipsi de la serviciu aceasta perioada de 90 de zile si daca aceasta perioada se va scadea din perioada de 2 ani prevazuta pentru cresterea copilului de pana la 2 ani. Pun aceste intrebari avand in vedere faptul ca noi am optat pentru un copil cu o varsta cuprinsa intre 6 luni si 1 an jumate, iar in ipoteza in care copilul va avea varsta maxima pentru care am optat, 6 luni de stat acasa mi se par mult prea putine pentru a putea stabili o legatura stransa cu copilul, astfel incat nici el sa nu se simta din nou abandonat dupa terminarea celor 6 luni. Totodata imi pun intrebarea daca in cazul refuzului nostru de a adopta copilul dupa trecerea celor 90 de zile prevazute de lege, cum se considera aceasta perioada pentru urmatorul copil pentru care se definitiveaza adoptia?
Oricum din punctul meu de vedere legea face o discriminare intre copii naturali si cei adoptati, in sensul ca un copil natural poate beneficia de prezenta unuia din parinti 2 ani, pe cand un copil adoptat beneficiaza de prezenta unuia din parinti mult mai putin sau chiar deloc in cazul in care are peste 2 ani.
Va multumesc,