avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Persoana juridica straina
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Persoana juridica straina

Buna ziua,
Trebuie sa incheiem un contract de vanzare-cumparare prin care o societate straina care nu are sediul in Romania este proprietara unei constructii edificata pe terenul care este proprietatea asociatilor (cetateni romani) din societatea susmentionata si doreste sa vanda constructia cu terenul aferent. Avand in vedere faptul ca este persoana juridica nu datoreaza impozit pe transferul dreptului de proprietate. Dar daca nu este inregistrata in Romania nu datoreaza nici TVA? Cum se aplica prevederile Codului Fiscal in aceasta situatie? Mentionez faptul ca normele de aplicare ale Codului fiscal nu am gasit o prevedere care sa clarifice aceasta situatie. Cum pot rezolva aceasta situatie?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 16:26, 28 August 2012
Societatea straina exact datoreaza impozit statului roman prin obtinerea de venituri pe teritoriul Romaniei.
CAPITOLUL I
Impozitul pe veniturile obţinute din România de nerezidenţi

ART. 113
Contribuabili
Nerezidenţii care obţin venituri impozabile din România au obligaţia de a plăti impozit conform prezentului capitol şi sunt denumiţi în continuare contribuabili.
ART. 115
Venituri impozabile obţinute din România
(1) Veniturile impozabile obţinute din România, indiferent dacă veniturile sunt primite în România sau în străinătate, sunt:
(2) Următoarele venituri impozabile obţinute din România nu sunt impozitate potrivit prezentului capitol şi se impozitează conform titlului II, III sau IV^1, după caz:
b) veniturile unei persoane juridice străine obţinute din proprietăţi imobiliare situate în România sau din transferul titlurilor de participare, aşa cum sunt definite la art. 7 alin. (1) pct. 31, deţinute într-o persoană juridică română;
Norme metodologice:
6. Venituri din proprietăţi imobiliare înseamnă venituri din vânzarea, precum şi din cedarea dreptului de folosinţă asupra proprietăţii imobiliare sau a unei cote-părţi din această proprietate (închiriere, concesionare sau arendare).


Ultima modificare: Marți, 28 August 2012
ContSters259670, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit nerezident Valeriu-IC Valeriu-IC Buna ziua, va rog sa imi spuneti in ce fel se retine impozitul (si ce acte sunt necesare) pentru un cetatean strain, nerezident in romania pentru un venit ... (vezi toată discuția)
Art.77^1 cod fiscal , a fi sau a nu fi impozit pe venit. robert1958 robert1958 In opinia mea impozitul prevazut la art.77^1 Cod Fiscal , nu este impozit pe venit ci un impozit care doar se raporteaza prin cateva metode de calcul la ... (vezi toată discuția)
O parere avizata specialisti in fiscalitate va rog! robert1958 robert1958 Dupa sarbatori as dorii sa ma adresez ANAF pentru ca consider ca de acolo porneste putregaiul in cea ce priveste aberatia contributiei la sanatate aferenta ... (vezi toată discuția)