avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Activitate b_rayne

Activitate b_rayne

Va multumesc pentru raspuns!Chiar daca speram sa scap de acest pas (anularea donatiei), eram destul de convinsa ca asta trebuie facut. Multumesc inca o data pt timpul acordat!!
Revin asupra acestui subiect mai vechi in speranta ca ma veti ajuta din nou. Am obtinut o hotarare definitiva, irevocabila, prin care respectivul antecontract ramane valabil. In schimb am aflat cu stupoare ca in timpul acestui proces (care dureaza din 2007- sper sa nu ma insel) vanzatoarea a donat apartamentul unei rude. Ce putem face in continuare?? Variantele oferite de alte persoane care ne-au sfatuit ar fi urmatoarele: sa deschidem un proces de partaj intre vanzatoare si actualul sot al acesteia, deoarece el nu a semnat nici un act (de fapt el la vremea respectiva nici nu aparea pe undeva ca si coproprietar, apartamantul fiind obtinut de vanzatoare de la fostul sot, inaintea casatoriei cu actualul...); a doua varianta ar fi deschiderea unei actiuni care sa anuleze actul de donatie (dar cei de la " cadastru" au spus ca donatia se anuleaza daca apartamentul era in litigiu - nu inteleg cum...); a treia varianta oferita este de a deschide o actiune prin care instanta sa dea o hotarare care sa tina loc de act de proprietate.
In speranta ca ma puteti sfatui, va multumesc anticipat pentru timpul acordat!
O ultima intrebare: mi se cere originalul antecontractului, chiar insistent as putea spune, pt a fi pus la dosar. Este normal sa mi se ceara acest act in original???? Ce se intampla daca refuz sa depun acest act la dosar, eventual doar sa il arat judecatorului...
Va multumesc f. mult pentru raspunsuri!!!
Sa nu credeti ca ne-am trezit acum...suntem in procese de 5 ani si am schimbat 4 avocati pana in acest moment. Initial am facut si plangere la politie, iar in urma anchetei, vanzatoarea a recunoscut si intreaga suma de bani pe care a primit-o (in afara de avansul trecut in antecontract). Avocatul nostru de atunci ne-a sfatuit sa renuntam la aceasta plangere deoarece nu ne ajuta cu nimic si...am renuntat. Am uitat sa precizez ca vanzatoarea lucreaza la judecatorie, deci foarte greu am gasit alt avocat care sa preia cazul...de aceea va cer si dumneavoastra parerea, pentru ca pana acum toti avocatii ne-au sfatuit sa renuntam...Nu stim in cine sa avem incredere
Atat fratele meu cat si mama au locuit in acest apartament din 2003.
Oricum va multumesc pentru raspunsuri!

In luna martie am inchis doa carduri de credit, dupa ce am platit tot ce era de platit la ele, adica in jur de 4600 RON, fiind asigurata ca nu mai am nimic de plata. In luna aprilie primim mesaj pe tel. ca mai avem de plata cca. 1,5 RON si daca nu achitam vom fi trecuti la biroul de credit. Ma deplasez la banca sa achit si aflu ca am de plata de fapt 20 Ron. Trec si peste asta si cand sa platesc...nu se poate: conturile au fost anulate:O! Datorita faptului ca dupa inchiderea cardurilor ne-am mutat la 40 km. de oras si atat eu cat si sotul meu lucram, asteptam urmatoarea fereastra in program ca sa ne putem deplasa din nou la banca. Intrebarea mea este daca putem fi inregistrati la biroul de credit ca rau platnici?
Va multumesc!
Va rog mult sa ma luminati in urmatoarea problema: in anul 2003 mama mea a intentionat sa cumpere un apartament de la o "doamna" si a semnat la sediul agentiei imobiliare un antecontract de vanzare cumparare, a platit avans, comision, etc... Dupa 4 ani in care s-a chinui in fel si chip sa o faca pe individa sa aduca actele apartamentului si sa facem contractul de vanzare-cumparare, mama a decis sa o dea in judecata, doar ca...surpriza!! Antecontractul de vanzare cumparare intocmit la agentia imobiliara este completat cu datele fratelui meu si semnat de catre mama! Este valabil acest act in aceste conditii? Vanzatoarea cere acum verificarea de scripte si constatarea nulitatii contractului. Ce optiuni avem?
Va multumesc anticipat pentru raspunsul dumneavoastra!
Răspuns la discuția cumparare apartament mostenit
Cu actele m-am lamurit! Merg sa mai cer o parere! Cu chiriasii e drept ca nu e problema mea dar nu vreau sa ma trezesc cu cine stie ce nebuni peste mine in casa...
chiriasul initial avea dr sa subinchirieze apartamentul? sau a facut-o de capul lui?
N-avea nici un drep ca ii expirase contractul de inchiriere. Se pare ca ma complic prea mult cu problemele care nu ma privesc...
Va multumesc pentru raspunsuri si pentru promptitudine!!!
Răspuns la discuția cumparare apartament mostenit
Daca proprietara are certificat de mostenitor intocmit de notar nu inseamna ca toate actele din istoricul imobilului au fost verificate? e bine totusi ca exista aceasta garantie de evictiune, despre care nu as fi stiut fara ajutorul dumneavoastra!

O alta situatie legata de acest apartament ar fi faptul ca a fost inchiriat, cu contract de inchiriere (expirat la momentul de fata). Chiriasul a subinchiriat, iar actualul locatar este plecat din tara de mai mult timp (conform spuselor vecinilor). Nu s-au platit utilitatile si nici vre-o chirie. Proprietara nu are cheie si vrea sa "sparga" usa. De la politie ni s-a spus ca poate face acest lucru fara nici o problema. Ce se intampla daca chiriasul mai are lucruri in apartament? Trebuie facut un proces verbal cu martori? Daca da, acest proces verbal trebuie inregistrat undeva sau sunt suficiente declaratiile martorilor? Cine intocmeste acest proces verbal?
Din nou, va multumesc pentru ajutor!
Buna Ziua!
As dori sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu urmatoarea situatie: doresc sa cumpar un apartament pe care actuala proprietara l-a mostenit in calitate de matusa materna (deci este sora cu mama decedatului...). Tatal decedatului a cumparat apartamentul inainte de casatorie, dupa moartea sa si a sotiei acesta revenind fiului sau. Dupa decesul fiului apartamentul a fost mostenit de actuala proprietara, in conditiile in care fiul decedat nu a avut alti copii....Intrebarea mea este ce alti mostenitori ar mai putea exista? Ce risc daca cumpar acest apartament, convinsa de declaratia proprietarei ca nu mai exista alti mostenitori, iar acestia apar dupa un timp? Ce ma sfatuiti?
Va multumesc anticipat!