avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Activitate dani_ela

Activitate dani_ela

Răspuns la discuția test de paternitate
Aceasta prevedere este valabila pentru copii nascuti dupa intrarea in vigoare a Legii 288/2007. Fetita din prezenta speta are 7 ani.
Răspuns la discuția test de paternitate
Din pacate nu mai poate face nimic. Termenul de 1 an pentru introducerea actiunii s-a prescris, iar prevederile Legii nr.288/2007 nu se aplica retroactiv. Decizia Curtii Constitutionale nr.1345/2008 admite exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art. II din Legea 2008/2007.
Răspuns la discuția din nou paternitate
Va multumesc pentru raspuns!
Buna ziua,
Va rog frumos sa-mi raspundeti la cateva intrebari.
Situatia este urmatoarea: am un copil in varsta de 6 ani, pe care tatal nu l-a recunoscut si nici nu l-a intretinut. As vrea sa stiu daca pt copilul meu este valabil termenul imprescriptibil pentru introducerea actiunii pentru stabilirea paternitatii mentionat de Legea 288/2007, avand in vedere Decizia Curtii Constitutionale nr. 1345/2008 si faptul ca este nascut inainte de intrarea in vigoare a legii? Se mai poate face ceva in vederea stabilirii paternitatii copilului meu? Daca introduc acum actiune pt stabilirea paternitatii va fi acceptata sau respinsa ca nefiinf in termen???
Va multumesc frumos pentru raspuns si pentru timpul acordat