avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... test de paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

test de paternitate

buna seara..am o prietena care are o fetita de 7 ani insa pe care tatal nu o recunoaste el fiind casatorit..ar putea fi obligat acest barbat prin lege sa fac un test de paternitate??
Cel mai recent răspuns: kendoo , utilizator 16:36, 12 Iulie 2011
Prietena dv.poate introduce o actiune in stabilirea paternitatii la instanta de judecata, si in adrul acesteia va cere efectuarea unui test pri care se va stabili daca este sau nu tatal copilului acel domn.
Multumesc mult pentru raspunsul dat d-le avocat. O zi buna va doresc.
Din pacate nu mai poate face nimic. Termenul de 1 an pentru introducerea actiunii s-a prescris, iar prevederile Legii nr.288/2007 nu se aplica retroactiv. Decizia Curtii Constitutionale nr.1345/2008 admite exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art. II din Legea 2008/2007.
5. La articolul 60, dupa alineatul 3 se introduce un nou alineat, alineatul 4, cu urmatorul cuprins:
„Actiunea apartinand copilului nu se prescrie in timpul vietii acestuia.”
Aceasta prevedere este valabila pentru copii nascuti dupa intrarea in vigoare a Legii 288/2007. Fetita din prezenta speta are 7 ani.

Alte discuții în legătură

Stabilire paternitate Georgescul Georgeasca Georgescul Georgeasca in fapt. copilul este nascut din afara casatoriei. are actualmente 6 ani. mama nu a intentat pana in prezent actiune in stabilirea paternitatii. in ... (vezi toată discuția)
Cand pot sa fac testul de paternitate? boboia boboia Buna, sunt in divort cu sotia mea, impreuna avem si o fetita. Ne`am casatorit de 1 an si dupa 5 luni de la casatorie am hotarat sa dirvortam. fetita am ... (vezi toată discuția)
Din nou paternitate dani_ela dani_ela Buna ziua, Va rog frumos sa-mi raspundeti la cateva intrebari. Situatia este urmatoarea: am un copil in varsta de 6 ani, pe care tatal nu l-a recunoscut si ... (vezi toată discuția)