avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... din nou paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

din nou paternitate

Buna ziua,
Va rog frumos sa-mi raspundeti la cateva intrebari.
Situatia este urmatoarea: am un copil in varsta de 6 ani, pe care tatal nu l-a recunoscut si nici nu l-a intretinut. As vrea sa stiu daca pt copilul meu este valabil termenul imprescriptibil pentru introducerea actiunii pentru stabilirea paternitatii mentionat de Legea 288/2007, avand in vedere Decizia Curtii Constitutionale nr. 1345/2008 si faptul ca este nascut inainte de intrarea in vigoare a legii? Se mai poate face ceva in vederea stabilirii paternitatii copilului meu? Daca introduc acum actiune pt stabilirea paternitatii va fi acceptata sau respinsa ca nefiinf in termen???
Va multumesc frumos pentru raspuns si pentru timpul acordat
Cel mai recent răspuns: dani_ela , utilizator 11:53, 11 Noiembrie 2009
Pentru copil actiunea in stabilirea paternitatii este imprescriăptibila
Vedeti raspunsul dat aici, care consider ca este cel corect:
www.avocatnet.ro/content/for...
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 288/2007 vs decizia cc 1345/2008 cristinik76 cristinik76 Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca Legea 288/2007 se aplica si pentru copii din afara casatoriei nascuti inainte de intrarea in vigoare a legii, avand in ... (vezi toată discuția)
Intrebare andreea02 andreea02 Buna ziua, Va rog frumos sa ma lamuriti, daca se poate, in legatura cu stabilirea paternitatii pt copii din afara casatoriei. Problema este urmatoarea: am un ... (vezi toată discuția)
Stabilire paternitate Georgescul Georgeasca Georgescul Georgeasca in fapt. copilul este nascut din afara casatoriei. are actualmente 6 ani. mama nu a intentat pana in prezent actiune in stabilirea paternitatii. in ... (vezi toată discuția)