avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... CAND POT SA FAC TESTUL DE PATERNITATE?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

CAND POT SA FAC TESTUL DE PATERNITATE?

Buna, sunt in divort cu sotia mea, impreuna avem si o fetita. Ne`am casatorit de 1 an si dupa 5 luni de la casatorie am hotarat sa dirvortam. fetita am recuboscut`o, la momentul respectiv nuci nu imi puneam problema sa nu fie copiul meu, dar acum as vrea sa fac un test ADN, sa fiu sigur ca e copilul meu. fetta face in octombrie 1 an, intrebarea mea e urmatorea....cum pot sa fac testu daca mama fetitei nu vrea?.....doar in termen de 6 luni de la nasterea copilului puteam sa contest paternitatea copilului?
Astept raspun. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:39, 25 Septembrie 2010
zse poate face o actiune in tagada paternitati si acolo se cere expertiza de specialitate s.a.m.d
Exact, doar in termen de 6 luni.
Conform legii, actiunea in tagaduirea paternitatii se poate introduce in cadrul unui termen de 6 luni de la data cand tatal a cunoscut nasterea copilului: este un termen de prescriptie si nu unul de decadere (art. 55 alin. 1 C. Fam. ).

Ceea ce odata este recunoscut, este bun recunoscut!

Testul ADN il puteti face orisicand si este bine sa-l faceti pentru a sti daca platiti, pana la varsta de 26 de ani, pensie pentru fetita dvs. sau a altuia.
Puteti porni actiunea in tagada paternitatii in termen de 3 ani de la nasterea copilului.
Va recomand sa cititi subiecte similare de pe forum:
www.avocatnet.ro/content/for...
www.avocatnet.ro/content/for...
www.avocatnet.ro/content/for...
www.avocatnet.ro/content/for...
www.avocatnet.ro/content/for...

Vati afla cu mai multe detalii ca termenul de tagada a paternitatii e de 3 ani de la nasterea copilului, si multe alte informaii utile.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Septembrie 2010
smeagull, utilizator
legally a scris:

Puteti porni actiunea in tagada paternitatii in termen de 3 ani de la nasterea copilului.

Este vreo modificare a C. fam?

Multumesc...

Actiunea în tãgãduirea paternitãtii se prescrie în termen de sase luni de la data când tatãl a cunoscut nasterea copilului. În cazul în care, mai înainte de împlinirea acestui termen, tatãl a fost pus sub interdictie, un nou termen curge pentru tutore de la data când acesta a aflat despre nasterea copilului.
Dacã actiunea nu a fost pornitã de acesta, ea poate fi pornitã de tatã dupã ce i s-a ridicat interdictia, înlãuntrul unui nou termen de sase luni.

Alte discuții în legătură

Art. 55. - actiunea in tagaduirea paternitatii Vasile75 Vasile75 In luna Mai 2008 am introdus o actiune in instanta de Tagaduirea Paternitatii pe art. 55 cod fam cu privire la un copil nascut in luna iulie 2006. (varsta de ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitate loredana24 loredana24 buna seara. Va solicit ajutorul in urmatoarea problema. O doamna se casatoreste cu un domn x in 2003, iar dupa cateva luni se despart in fapt. doamna isi ... (vezi toată discuția)
Ajutor pentru tagada paternitate. indilema indilema Buna ziua. Sunt intr-o dilema,si sper ca dvumneavoastra sa ma lamuriti. Sunt cu sotia in proces de divort.Sotia implineste luna asta 1 an jumatate de cand a ... (vezi toată discuția)