avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tagada paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tagada paternitate

buna seara. Va solicit ajutorul in urmatoarea problema.
O doamna se casatoreste cu un domn x in 2003, iar dupa cateva luni se despart in fapt. doamna isi gaseste un alt partener cu care traieste in concubinaj ( ea fiind inca dpdv juridic casatorita) si alaturi de care are un copil ce se naste in 2005. Dat fiind faptul ca aceasta era casatorita la momentul nasterii copilului, acesta este trecut pe nmele sotului. Doamna doreste acum clarificarea situatiti juridice a copilului.
Intrebarea este, o actiune in tagada paternitatii mai poate fi initiata in acest moment si de catre cine? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: loredana24 , utilizator 14:42, 25 Noiembrie 2013
actiunea poate fi intentata tata, doar daca avocatul sau reuseste sa convinga instanta sa-l repuna in termenul de prescriptie care era de 6 luni de la nastere. problema este delicata si necesita foarte buna cunosatere a jurisprudentei internationale si interne.
jurisprudenta instantelor nu este unitara, insa sanse sunt, personal am reusit sa castig o astfel de actiune in Bucuresti.
insa, raportat la anul nasterii copilului 2005, avand in vederea dispozitiile Codului familiei de la acea data, nu este imprescriptibila actiunea in tagada paternitatii initiata de copil ?
și cum va putea un copil de 8 ani să inițieze o astfel de acțiune?
prin reprezentantul legal, adica mama sa
succes...

Alte discuții în legătură

Actiunea de tagada de paternitate tikky27 tikky27 am un copil cu o femeie casatorita si vreau ca,bebe sa fie trecut pe numele meu in certificat. cand am fost sa inregistrez copilul a trebuit facut ... (vezi toată discuția)
Actiune de contestare a recunoasterii paternitatii iancau_Anamaria iancau_Anamaria Buna ziua, Care este baza legala pentru o actiune de contestare a recunoasterii paternitatii?Va rog sa imi spuneti care sunt pasi care trebuiesc parcursi ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitatii pornita de mama farcasalexa farcasalexa Buna ziua. As avea si eu o intrebare. Sunt casatorita de multi ani si la un moment dat a intervenit separarea, fara a inainta actele de divort vreunul dintre ... (vezi toată discuția)