avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1257 soluții astăzi
Forum Activitate alina sv

Activitate alina sv

Răspuns la discuția Pot fi data afara?
Va multumesc din suflet!
Răspuns la discuția Pot fi data afara?
Deci eu lucrez la aceasta firma de un an si doua luni si pana in prezent nu am veneficiat de concediul de odihna, iar in prezenta salariilor sunt ff neseriosi.Eu in prezent sunt in medical( am facut pneumonie si am fost internata) si am 30 zile medical si lor nu le convine deoarece trebuie sa plateasca medicalul si o persoana in locul meu si sau gandit sa ma dea afara dar ptr ca din concediul medical nu au voie, sau gandit ca un motiv bun este lipsa de gestiune. Si de aceea v-am cerut sfatul in cazul in care ma dau afara ce pot sa fac? Si daca legal au voie sa o faca?
Răspuns la discuția Pot fi data afara?
Dar ma poate concedia doar pe mine sau este obligat sa o concedieze si pe colega?
Sunt gestionara (vanzatoare) la un magazin mixt ,suntem doua angajate, iar in luna aprilie a iesit o lipsa X ,dupa care urmatoarea luna a iesit pe plus suma lipsa din luna precedenta. Acum doua luni s-a intamplat din nou,de data asta suma fiind mai mica.Astazi am fost anuntata de conducere ca voi fi concediata din cauza lipsurilor.Precizez ca gestiunea este comuna si lispa care s-a iesit a fost amputata din salariu fara comisie si fara chitanta. Va rog sa imi spuneti daca este legal sa ma concedieze doar pe mine ?
Buna ziua! Am si eu o nelamurire cu orele suplimentare. Deci eu lucrez 225 ore pe luna,iar in contract sunt trecute 8 ore pe zi,40 pe saptamana.Daca se platesc cum as putea sa procedez? Va rog mult sa ma ajutati.

Va nultumesc!
Va multumesc foarte mult! Cu respect Alina S
M-am internat deoarece am luat o viroza foarte urata si vreau sa stiu daca angajatorul ma poate demite deoarece sunt inpta de munca?