Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele probleme:
1. In baza de calcul a mediei de concediu de odihna intra si bonurile de masa ( avand in vedere ca din 2024 se impoziteaza)?
2. Banii acordati la incetarea unui CIM pentru zilele de concediu neefectuate sunt supuse popririi?
Un salariat s-a hotarat sa urmeze cursurile unei facultati, am primit adeverinta de la acea facultate ca urmeaza cursurile cu frecventa redusa ...
Are dreptul la concediu de studii in perioada de sustinere a examenelor? Poate fii platit sau nu pe aceasta perioada ?
Am citit art.154 CM, dar vreau sa aflu pareri concrete despre aceste drepturi/obligatii !
Multumesc !
Lucrez in cadrul unei asociatii de dezvoltare intercomunitara, fondurile pentru salarii si cheltuieli sunt din cotizatiile membrilor din cadrul asociatiei, buget ar fi ca sa putem aplica OUG 27/2015 ... dar avem voie?
Am avut un accident de munca in unitate pentru care s-au eliberat 2 concedii medicale :
1. cod 03 17.07.2014-25.07.2014 cu cod de urgenta medico-chirurgicala ( 100% )
2. cod 03 26.07.2014-31.07.2014 fara cod urgenta ( 80 % )
Nu am mai avut astfel de situatii si nu stiu cum sa inregistrez aceste certificate ! Mentionez ca inca nu am avizul casei de pensii !