Multumesc pt. raspuns, dar nu este nimic in neregula in decizia de pensionare... Legea spune ca o persoana care a lucrat 1/3 din vechimea integrala (35 ani), cu un handicap accentuat, preexistent angajarii, poate iesi la pensie pentru limita de varsta cu 10 ani mai devreme. "Supraverificarea", stiti bine, nu se face in acest caz deciziei de pensionare, ci persoanelor cu handicap, care dupa normele actuale, nu mai intra in gradul 2, ci 3, sau nimic! Am vecini cu un picior amputat sub genunchi si cu proteza, (mai grav decat persoana in cauza), care au gradul 3 si cu verificare in fiecare an, ca sa vada comisia daca a avut loc vreo minune si i-a crescut piciorul! In gradul 3 o persoana nu mai beneficiaza de ce v-am spus mai sus, de aceea omul este ingrijorat. Deci intrebarea era daca decizia care a fost emisa definitiva, (dupa cele 30 de zile pt. contestatie), se mai poate schimba dupa 3 ani. Va salut cu respect!
Buna ziua! Am o mare rugaminte, am o ruda barbat de 60 de ani, care a fost pensionat pe caz de boala, gr. 2 (handicap accentuat), la 56 de ani i s-a aprobat o cerere de trecere la pensie de limita de varsta, depusa cu un an in urma cu aplicare retrospectiva, intrucat intrunea conditiile legii 19/2000, respectiv 1/3 din vechimea de 35 de ani. Acum in cazul in care este "supraverificat" si eventual i se schimba incadrarea in gradul 3, i se reconsidera si pensia, sau dupa chati ani se prescrie, daca se prescrie? Va multumesc frumos pentru raspuns!
Buna ziua! Va rog fiti amabili, nu am ridicat pensia pe luna aprilie, nefiind in Bucuresti, in acest caz ce cerere trebuie sa fac la casa pensiei si in ce mod si in cat timp recuperez banii? Va multumesc mult pentru raspuns, anticipat!
Multumesc mult, ambilor avocati, in sfarsit primesc si eu o informatie in afara de generalitati foarte vagi. Bineinteles ca nu suma ma interesa, nestiind nici eu cat valoreaza apartamentul, ci procentul si sansele, pentru ca daca cineva cere ceva si are sanse 10%, nici cu avocatii de la Haga nu obtine. Nedorind sa abuzez de spatiu acestui forum, as mai ruga pe cine are amabilitatea, sa-mi raspunda macar prin da, sau nu, daca am inteles bine din ce am citit pe acest forum si mai ales din raspunsurile dv.: Doi soti divorteaza de comun acord, intrunind condiitiile. Sotia doreste jumatate din apartamentul dobandit impreuna. Sotul, (care isi iubeste sotia), e nevoit sa accepte divortul, dar nu si impartirea egala a ap. cu doua camere, pt. ca cu 2-3 ani inainte, pt. dobandirea lui, el s-ia vandut ap., tot cu doua cam., iar sotia unul cu o cam., deci el contribuind cu o suma dubla la cump. ap. actual + dotarea lui cu toate utilitatile. Aceasta provenienta este trecuta exact in actul de van.-cum. a ap. actual si semnata de ambii in fata notarului. Aceasta fiind succint situatia, am inteles ca nedorind sa impartim casa, daca sotia face partaj judiciar pt. 50/50, vin cu cerere reconventionala cu o pretentie >50 si patesc o taxa de 3% din toata masa partajabila + onorariu avocatului. Va multumesc pt. (ne)confirmare!
Va multumesc f. mult pt. promtitudinea si amabilitatea cu care mi-ati raspuns, atat dv. d-na avocat, cat si dv. d-le avocat, insa mi-as permite niste precizari: In primul rand ca nu am spus si nici nu am de gand sa risc sa recuzez un partaj, fara un avocat, insa cu respect nici nu prea cred ca fara, as pierde intreg apartamentul, cand sotia doreste jumatate... Eu am intrebat cam cat ma costa taxele judiciare, pana la onorariul avocatului, pt. ca sa imi fac un plan de buget, de sulta nu se pune vorba. pt. ca suma ar fi enorma si sotia nu ar fi oricum de acord, deci cat ma costa daca fac intampinare +20% la tribunal si ce sanse am cu un avocat bun. Asa ar fi in primul rand cinstit si as dori si legal. Va multumesc anticipat pentru eventualele lamuriri!
Buna ziua, va rog frumos sa-mi dati niste sfaturi priliminare! Avem un ap. de 2 cam. si sunt nevoit sa accept divortul, dar nu si partajul egal, pt. ca nu as putea sa-mi cumpar o garsoniera. Ap. actual a provenit din vanzarea unui ap. de 2 cam. personal si unul de o camera al sotiei, dobandite inainte de casatorie. In actul de vanzare-cumparare este mentionat: " Noi cumparatorii declaram ca suma de X provine astfel: suma de Y provine din vanzarea ap. meu, situat...conform contactului...autentificat de notar si idem ca suma Z... Astfel reiese provenienta exacta, inclusiv rapotul care nu mai e 50%. Daca deschide partaj, si fac intampinare, (sau cam asa ceva), ce sanse am, poate ataca ca eu am avut venitul lunar mai mic? Si va mai rog. pana la avocat, taxa de 3% o da fiecare, sau deferenta fata de 50% cu cat se taxeaza, (intampinarea)? Va rog mult si va multumesc anticipat pentu sfaturi.