avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Activitate oana_b

Activitate oana_b

Un SRL este in procedura de dizolvare,s-a obținut certificatul de atestare fiscală și exact in aceeași zi s-a primit prin posta un aviz de inspecție fiscală care era emis cu câteva zile înainte.
E normal?
Administratorul firmei trebuie sa accepte control fiscal atâta timp cât la sfârșitul lunii Iulie au fost deja demarate procedurile legate de radierea firmei,deci au trecut mai mult de 30 zile?
Mulțumesc mult!

oana_b a scris:

Multumesc mult pentru raspuns!
Evaluarea trebuie facuta de un evaluator autorizat chiar daca autoturismul este complet amortizat?
Care ar fi pretul pentru dizolvare/lichidare/radiere SRL ? In provincie,nu in Bucuresti e firma.

GRINSOLV IPURL a scris:

In cadrul procedurii de lichidare autovehiculul/bunurile se evalueaza.

Se calculeaza impozitul asupra diferentei dintre valoarea bunurilor si aportul la capitalul social.

Se plateste impozitul si se distribuie bunurile.

Apoi se radiaza societatea din registrul comertului.

Sper sa va fie de folos informatiile.

Multumesc mult pentru raspuns!
Evaluarea trebuie facuta de un evaluator autorizat chiar daca autoturismul este complet amortizat?
Care ar fi pretul pentru dizolvare/lichidare/radiere SRL ? In provincie,nu in Bucuresti e firma.

GRINSOLV IPURL a scris:

In cadrul procedurii de lichidare autovehiculul/bunurile se evalueaza.

Se calculeaza impozitul asupra diferentei dintre valoarea bunurilor si aportul la capitalul social.

Se plateste impozitul si se distribuie bunurile.

Apoi se radiaza societatea din registrul comertului.

Sper sa va fie de folos informatiile.

Cum ati procedat pana la urma ?Va trebui sa fac si eu acest lucru si ma intereseaza daca nu sunt probleme la/dupa transfer,adica la inmatricularea pe persoana fizica.Astept cu mult interes raspunsul dumneavoastra!

dansara2002 a scris:

Buna ziua,

Am un SRL pe care nu mai am activitate de ceva vreme pe care vreau sa
o radiez de la registrul comertului. Ce se intampla in acest caz cu activele firmei, respectiv un autoturism luat pe societate si pe care vreau sa il transfer pe proprietate personala? Firma este cu asociat unic.

SRL-ul nu are datorii la stat. Care este procedura legala pentru a intra in posesia masinii? Multumesc anticipat!

Răspuns la discuția taxa notariala
Multumesc pentru raspuns!Problema este ca nu am prea multe notariate in localitatea in care ma aflu,tocmai de aceea am intrebat,n-am habar cat de mult pot sa difere preturile.
Discuție taxa notariala
Buna seara!
Am gasit un link cu expertize 2009 in care apar informatii legate de taxa notariala perceputa la vanzarea/cumpararea unui apartament din cateva din judete.Din pacate nu apare nicaieri judetul Neamt.Am incercat sa folosesc un calculator (de pe net) pentru a verifica ce suma ar trebui sa platesc eu ca si cumparator la achizitionarea unui apartament dar nu stiu daca ma pot baza pe asa ceva.

Ma puteti va rog ajuta sa aflu ce suma trebuie sa platesc la notariat pentru achizitionarea unui apartament cu valoare declarata de 47.000 EURO (45.000 EURO apartamentul,2.000 EURO garaj) ? Cumpar de la o persoana fizica dar eu,cumparator, sunt persoana juridica (il cumpar pentru firma).
Multumesc anticipat pentru ajutor! :love2: