avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Radiere SRL / Ce se intampla cu activele firmei
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Radiere SRL / Ce se intampla cu activele firmei

Buna ziua,

Am un SRL pe care nu mai am activitate de ceva vreme pe care vreau sa
o radiez de la registrul comertului. Ce se intampla in acest caz cu activele firmei, respectiv un autoturism luat pe societate si pe care vreau sa il transfer pe proprietate personala? Firma este cu asociat unic.

SRL-ul nu are datorii la stat. Care este procedura legala pentru a intra in posesia masinii? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 15:25, 7 Februarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dizolvare + lichidare voluntara, cf. unei Hotarari a AGA, mentionata legal in RC.
Bunurile ramase dupa lichidare intra in patrimoniul actionarului unic.

Art. 227 alin. (1), lit. b), d) din legea 31/1990, actualizata la data de 17.04.2009, descrie procedura dizolvării si lichidării voluntare fără numire de lichidator.

Vezi:
[ link extern ]
Cum ati procedat pana la urma ?Va trebui sa fac si eu acest lucru si ma intereseaza daca nu sunt probleme la/dupa transfer,adica la inmatricularea pe persoana fizica.Astept cu mult interes raspunsul dumneavoastra!

dansara2002 a scris:

Buna ziua,

Am un SRL pe care nu mai am activitate de ceva vreme pe care vreau sa
o radiez de la registrul comertului. Ce se intampla in acest caz cu activele firmei, respectiv un autoturism luat pe societate si pe care vreau sa il transfer pe proprietate personala? Firma este cu asociat unic.

SRL-ul nu are datorii la stat. Care este procedura legala pentru a intra in posesia masinii? Multumesc anticipat!

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cadrul procedurii de lichidare autovehiculul/bunurile se evalueaza.

Se calculeaza impozitul asupra diferentei dintre valoarea bunurilor si aportul la capitalul social.

Se plateste impozitul si se distribuie bunurile.

Apoi se radiaza societatea din registrul comertului.

Sper sa va fie de folos informatiile.
Multumesc mult pentru raspuns!
Evaluarea trebuie facuta de un evaluator autorizat chiar daca autoturismul este complet amortizat?
Care ar fi pretul pentru dizolvare/lichidare/radiere SRL ? In provincie,nu in Bucuresti e firma.

GRINSOLV IPURL a scris:

In cadrul procedurii de lichidare autovehiculul/bunurile se evalueaza.

Se calculeaza impozitul asupra diferentei dintre valoarea bunurilor si aportul la capitalul social.

Se plateste impozitul si se distribuie bunurile.

Apoi se radiaza societatea din registrul comertului.

Ultima modificare: Vineri, 31 Ianuarie 2020
oana_b, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Evaluarea se face de catre un evaluator autorizat.

Pentru oferta noastra va rog sa ma contactati telefonic.

Ultima modificare: Vineri, 31 Ianuarie 2020
GRINSOLV IPURL, Practician in insolventa

Alte discuții în legătură

Lichidare voluntara srl monica borz monica borz Buna ziua. Am doua intrebari: 1. in cazul unei dizolvari-lichidari voluntare, in care asociatii se inteleg asupra impartirii activelor, firma nu are datorii ... (vezi toată discuția)
Urmari nedepunere bilant ana_lov3s_u ana_lov3s_u Am auzit ca tarifele expertilor contabili sunt f mari pt semnarea bilantului iar firma mea a fost tot timpul in pierdere...Daca nu depun bilantul pe anul ... (vezi toată discuția)
Bilant de lichidare livia.mazare livia.mazare buna ziua am si eu nevoie de ajutor o srl este suspendata si s-a luat decizia dizolvarii, lichidarii si radierii ei. stie cineva cum trebuie sa arate ... (vezi toată discuția)