avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Activitate luc80

Activitate luc80

Eu nu vad neaprata banca (EDITAT denumirea bancii) vinovata, o vad mai mult ca un simplu executant. Ba chiar ar trebui sa le multumesc ca mi-au trimis email ca am poprire pe cont, lucru care in mod normal ar fi trebuit facut de catre primarie.

Am mai cautat pe net legi referitoare la poprire si zice asa:
"Art. 456
In termen de 15 zile de la comunicarea popririi, iar in cazul sumelor de bani datorate in viitor, de la scadenta acestora, tertul poprit este obligat:
a) sa consemneze suma de bani sau, dupa caz, sa indisponibilizeze bunurile mobile incorporale poprite si sa trimita dovada executorului, in cazul popririi prevazute la art. 453 alin. 1;
b) sa plateasca direct creditorului suma retinuta si cuvenita acestuia, in cazul popririlor prevazute de art. 453 alin. 2. La cererea creditorului suma ii va fi trimisa la domiciliul indicat sau, daca este cazul, la resedinta indicata, cheltuielile de trimitere fiind in sarcina debitorului.
Daca sunt infiintate mai multe popriri, tertul poprit va proceda potrivit alin. 1, comunicand, dupa caz, executorului ori creditorilor aratati la lit. a) si b) din acelasi alineat numele si adresa celorlalti creditori, precum si sumele poprite de fiecare in parte. "

[ link extern ]

Deci ei doar s-au comformat, am avut 15 zile de la infiinatarea popririi sa rezolv problema, doar ca n-am stiut de ea.
Din mail-ul bancii am aflat ca poprirea a fost infiintata pe 9 feb,banca a primit instiintarea pe 17 feb, eu am primit mail de la banca pe 22 feb, dovada am trimis-o catre primarie pe 29 feb, dar transferul banca-primarie s-a facut pe 28 feb.

Eu vad vinovat primaria pentru ca:
1. Amenzile au fost platite la timp, trebuiau doar sa verifice mai bine, poprirea nu trebuia facuta.
2. Nu am primit nici o instiintare de la ei pentru infiintarea popririi.
Salut,
Am primit zilele trecute un email de la banca cum ca mi s-a pus poprire pe cont pentru niste amenzi de circulatie neplatie catre primaria Botosani. Amenzile au fost defapt platite la timp, si au fost platite la primaria Iasi. Am scos o dovada de la primaria Iasi pentru plata amezilor, am trimis-o prin cineva la primaria Botosani, dar deja banca a facut transferul banilor, ceea ce mi se pare un abuz incredibil.
As vrea sa stiu daca vi se pare normal lucrul asta si daca am sanse sa castig daca as da in judecata primaria Botosani.
Multumesc

Inca un detaliu: De la primaria Botosani nu am primit nici o instiintare pentru infiintarea popririi.
La faliment se poate ajunge, dar totuși nu sunt lămurit dacă am recupera ceva....iar sa demonstrezi ca administratorul a fost rău-intenționat e cam imposibil.
Câteva detalii în plus pentru clarificare:
- Firma se ocupa cu crearea de soft (nu a fost închisa, bănuiesc ca o firma nu poate fi închisa atâta timp cât apare cu datorii, are datorii și la stat... dacă nu și le-a plătit deja). Suntem practic 15 persoane care am prestat servicii ca PFA. Din luna octombrie am fost trimiși acasă pe motiv ca se dorește o reorganizare...iar pana în ziua de azi nimeni nu a mai fost contactat.
-Suma totala datorata este de aprox 20.000 euro.
-Nimeni nu a cerut încă falimentul firmei....singurul bun de valoare ar fi spațiul dar care,teoretic, nu aparține firmei respective, ci altei firme dar care e gestionata de aceiași persoana.

Salutare,
Sunt nou pe forum... sper ca am postat unde trebuie.

Pana acum câteva zile am lucrat, ca PFA, pentru o firma care și-a suspendat activitatea.
Problema e ca nu și-a achitat facturile pe ultimele doua luni colaboratorilor, printre care și eu , și nici nu prea are de gând (nu am primit nici un răspuns și vad ca nimeni nu poate fi contactat.) iar acum ne gândim sa o dam în judecata pentru a ne recupera ce se poate prin executare silita.
Dar, din câte am văzut, aceasta nu are practic nici un bun de valoare, doar niște calculatoare și niște birouri... spațiul în care își avea sediul ar fi singurul bun.
Din câte am înțeles acest spațiu ii este închiriat firmei de ca către o alta firma (care este și proprietara spațiului), dar care are același administrator.
(ambele firme sunt gestionate de aceiași persoana)

Am putea sa recuperam ceva prin având în vedere faptul ca proprietarul spațiului deține și firma falimentara ?