avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Activitate magda_alexandrescu

Activitate magda_alexandrescu

Discuție supralegalizare
Buna seara, vreau sa ma casatoresc cu un cetatean tunisian, spuneti mi va rog pasii supralegalizarii pentru ca actele lui sa fie recunoscute in Romania. Din cate stiu, are nevoie de stampila de la primaria lui, prefectura, MAE din Tunisia, insa trebuie si a Ambasadei Romaniei in Tunisia sau a Tunisiei in Romania si MAE din romania???
va rog ajutati ma, e urgent
Va multumesc din inima
va rog ajutati-ma si pe mine, vreau sa ma casatoresc in tunisia cu un cetatean tunisian, actele mele, respectiv buletin, pasaport, certificat de nastere trebuiesc supralegalizate la mae si apoi la ambasada tunisiei in romania? stie cineva ceva, am cautat peste tot dar nu gasesc, mai am nevoie si de altceva??
va multumesc
Răspuns la discuția casatorie mixta
multumesc frumos..
am reusit pana la urma sa i trimit si celelalte acte de care avea nevoie, insa cand s a dus la ambasada romaniei i s a dat programare doar peste 2 saptamani, motivand ca sunt f ocupati,...invitatia e din 13.10 - 01.11 - 20 zile, deci el se duce cu dosarul pe 15.10, 7 zile dureaza raspunsul, sa zicem ca ii da viza pe 22.10....din 22.10 pana in 01.11 mai sunt cateva zile....i se da viza doar pe acele cateva zile in interiorul valabilitatii invitatiei??? spuneti mi va rog, stie cineva ...se poate prelungi perioada de la ORi cu motivatie din ce cauza nu a reusit sa ajunga in romania la data invitatiei sau ambasada poate da viza pe cele 20 zile calculand zilele de intarziere??? sau nu exista nicio portita???? ajutati ma va rog cu un raspuns
va rog ajutati ma, mi s a aprobat invitatia, am trimis o prietenului meu in tunisia iar de la ambasada i au cerut declaratie notariala din partea mea cum ca ii asigur intretinerea si cazarea, desi eu am dovedit la oficul pt emigrari acest lucru, desi scrie in invitatie ca ii ofer cazare si intretinere, plus i a mai cerut extrasul cf de la apartamentul unde va locui, plus 50 euro pt fiecare zi...........nu inteleg nimic, eu m am angajat ca ii asigur eu toate astea, si am adus acte doveditoare in acest scop......de ce ii cer aceste lucruri????????????? stie cineva va rog???? ca nu am gasit nimic nicaieri
va multumesc din inima pt raspunsuri, insa eu am depus dosarul pt aprobarea invitatiei cu scopul vizita...nu am citit nicaieri si nu m-a informat nimeni ca trebuie specificat casatorie, nici nu stiam de asa ceva..........in cazul meu, daca reusim sa ne casatorim in timpul vizitei lui aici, el trebuie sa se intoarca in tara lui deoarece eu n-am specificat in invitatie scopul casatorie sau putem sa urmam pasii, si anume sa depunem actele la ORI?
va multumesc
peste tot mi s a spus ca trebuie sa se intoarca in tara lui si de acolo sa ceara reintregirea familiei, ca viza obtinuta prin invitatie nu se poate prelungi.......
sunteti singurul care mi a dat o speranta..........imi puteti argumenta va rog cu legea???

va multumesc din inima
multumesc din inima, dar stiti cumva daca vine el aici cu invitatie din partea mea si ne casatorim pe parcursul sederii lui aici, este nevoit sa se intoarca in Tunisia si sa ceara de acolo viza de reintregire sau poate sa ceara din romania???
Discuție casatorie mixta
vreau sa ma casatoresc cu un cetatean tunisian, lamuriti-ma va rog, dupa casatorie in cat timp poate obtine permis de sedere in romania? si ce drepturi are? de ex, poate calatori in alte state UE fara mine? poate lucra in alte state UE? va multumesc.
Răspuns la discuția casatorie de convenienta
dar in cat timp putem divorta? exista vreun termen,de ex 1 an trebuie sa stam casatoriti??? iar dupa divort, el mai are drept de sedere in romania sau nu?
va multumesc din inima
va rog ajutati-ma cu niste raspunsuri. vreau sa ma cunun cu un cetatean non comunitar pentru a-l ajuta sa vina in europa. dupa cununie,ce drepturi are el si dupa cat timp le obtine? in cat timp pot divorta? si daca divortez, el mai are vreun drept?
va multumesc mult, este un prieten f bun si as vrea sa-l ajut insa nu mi-as distruge cativa ani din viata....