Buna ziua,
in urma unei sentinte definitive si irevocabile a Tribunalului Sibiu am de incasat o suma de bani din Germania de la o persoana fizica - cetatean german. Am luat legatura telefonic cu aceasta persoana si nu doreste sa efectueze plata de buna voie. Ce este de facut si ce pasi trebuie sa urmez? Care sunt costurile si in cat timp trebuie actionat?
Va multumesc.
Conform deciziei tribunalului, instanta a anulat in parte contestatia la executare formulata de subsemnatul si anularea partiala a formelor de executare numai in ceea ce priveste cheltuielile de executare silita, pe care le reduce la 1000 lei, 300 lei onorariul avocatului si 700 lei totalitatea cheltuielilor executorului judecatoresc.
Eu am trimis adresa la executorul judecatoresc sa-mi restituie suma de 3178, reprezentand diferenta de cheltuieli de executare recalculata conform deciziei Tribunalului., acesta nu imi raspunde la instintarea trimisa, iar in urma discutiilor purtate cu avocatul si executorul acestia mi-au spus ca nu imi dau banii. Eu am fost debitor, iar in prezent nu mai am decat de recuperat bani. Creditoarea are domiciliul in Germania.
Cine este obligat sa plateasca sumele de bani diminuate? Ce este de facut ?
O zi buna !
este un termen prevazut de lege pentru introducerea procedurii intoarcerii executarii silite?
Multumesc de raspuns. O alta cale nu exista? Eu pentru ca nu am avut cum sa fac o oferta de plata reala ( creditoarea cetatean german ) am trimis notificare prin executor anul trecut in Germania pentru a plati integral suma datorata, nu am primit raspuns si m-am trezit cu executare silita, dupa care la o zi am platit integral suma datorata, am contestat cheltuielile de executare si acum sa deschid un nou procesc ? Ce sanse am sa-mi mai recuperez sumele de bani care mi se cuvin?
Eu am fost debitor, trebuie sa suport eu onorariul avocatial al creditoarei?
Conform deciziei tribunalului, instanta a anulat in parte contestatia la executare si anularea partiala a formelor de executare numai in ceea ce priveste cheltuielile de executare silita, pe care le reduce la 1000 lei, 300 lei onorariul avocatului si 700 lei totalitatea cheltuielilor executorului judecatoresc.
Eu am trimis adresa la executorul judecatoresc sa-mi restituie suma de 3178, reprezentand diferenta de cheltuieli de executare recalculata conform deciziei Tribunalului., acesta nu imi raspunde la instintarea trimisa, iar in urma discutiilor purtate cu avocatul si executorul acestia mi-au spus ca nu imi dau banii.
Cine este obligat sa plateasca sumele de bani diminuate? Ce este de facut ?
O zi buna !
Eu am vrut sa platesc dar nu am avut unde...cont, persoana etc.
In alta ordine de idei, de ce si-a luat comisionul executorul judecatoresc daca procedura nu a mai avut loc, iar plata mea la CEC avea destinatia SULTA? Am citit la art.39 alin.4 din Legea 188/2000 republicata faptul ca "in cazul in care debitorul, somat sa isi indeplineasca obligatia, a executat-o de indata sau in termenul acordat de lege, el nu va fi tinut sa suporte decat cheltuielile pentru actele de executare efectiv indeplinite, precum si onorariul executorului judecatoresc si, daca este cazul, al avocatului creditorului, proportional cu activitatea depusa de acestia."
Pot face ceva in acest sens impotriva executorului judecatoresc?
Va multumesc pentru raspuns. Eu am incercat prin toate mijloacele posibile sa-i platesc sulta fostei sotii si am urmat caile legale. Am trimis notificare in Germania prin executor judecatoresc dar nu am primit raspuns decat confirmarea de primire ca a ajus la destinatie. Sunt de acord ca menirea unui executor este aceea de a executa dar eu in notificarea trimisa in Germania tot prin intermediul unui executor judecatoresc am facut precizarea expresa ca in cazul in care se va adresa fosta sotie unui executor judecatoresc pentru recuperarea sultei va plati cheltuielile de executare. Subliniez inca odata ca eu sunt de buna credinta, am vrut sa-i dau sulta conform sentintei, nu am avut unde, adica cont sau persoana imputernicita. Dovada mea este ca in momentul in care am primit somatia de executare acasa, a doua zi m-am prezentat la CEC si am achitat integral sulta.
Buna ziua,
va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema cu un executor judecatoresc.
In luna iulie 2011 instanta in urma unui partaj a decis ca eu sa platesc o sulta de bani fostei sotii care se afla in Germania din anul 1998. Eu am contactat-o prin intermediul netului, am incercat sa gasesc un mod de a da sulta, dar nu am primit nici un raspuns concret. Am trimis o notificare prin intermediul unui executor judecatoresc in Germania referitor la cele scrise mai sus, dar nici la aceasta nu am primit nici un raspuns. De curand am primit prin posta executare silita pentru sulta respectiva + cheltuieli de executare. Eu a doua zi dupa ce am primit instiintarea am mers la CEC si am depus suma intreaga si am mentionat ca platesc suma integral. Executorul judecatoresc a luat banii si si-a retinut cheltuielile de executare si mi-a trimis poprire pe salar. Am facut contestatie la executare pentru ca eu nu sunt de acord sa platesc cheltuielile de executare !!! Va intreb credeti ca am sanse sa castig contestatia si de ce executorul judecatoresc nu incearca amiabil printr-n singur telefon sa vada daca debitorul achita integral suma si dupa aceea sa demareze orice alta activitate.
Va multumesc!