avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Activitate tarsteremtes88

Activitate tarsteremtes88

DACA INTUEZ SI STIU ANUMITE LUCRURI, DAR NU POT SA LE DOVEDESC,CUM POT OBLIGA FOSTUL SOT SA PREZINTE AVYTURILE DIN TIMPUL CASATORIEI NOASTRE?
PRIN DETECTIV CUM SE PROCEDEAZA?
FARA DETECTIV SI FARA PROBE DACA MENTIONEZ UNDE SI CE ARE POT
FACE PARTAJUL?
CE POSIBILITATE AM SA-I CUNOSC BUNURILE DIN TIMPUL CASATORIEI?
CE MOTIVE AS PUTEA ENUMERA SA POT CERE SA FIE OBLIGAT LA DEPUNEREA SITUATIEI BUNURILOR LUI? SUB CE FORMA/MOTIV AR PUTEA CERE INSTANTA/JUDECATOAREA INVESTIGAREA BUNURILOR LUI?
POT IMPARTI DATORIILE MELE DIN TIMPUL CASATORIEI?
CE POSIBILITATI NECONVENTIONALE AS PUTEA SA AM?
(AVEM 3 COPII IN COMUN DE CARE EU MA INGRIJESC )
(EL ASCUNDEA IN TIMPUL CASATORIEI SALARIUL REAL ,SI INVESTEA SI DEPUNEA SUMELE!!!)

VA MULTUMESC
BUNA ZIUA!
DACA FOSTUL SOT(CU CARE AVEM 3 COPII PRIN SENTINTA EU AM GRIJA DE EI) STA IN FRANTA DAR NU LUCREAZA LEGAL,DECAT OCAZIONAL/PART-TIME, SI ARE DE PLATIT (SENTINTA DEFINITIVA) DUPA COPII 1/2 ,ADICA 50% DIN "VENITUL" LUI/LUNAR,
IAR EU AM CUNOSTINTA CA EL PLATESTE ASIGURARI SI ALTE CHELTUIELI DIN ACTIVELE/DEPUNERILE DIN CONTURILE LUI,DATIND DIN TIMPUL CASATORIEI,
IAR PARINTII LUI PLATESC 400 RONI/LUNA IN LOCUL LUI,-
INTREBARE -
POT SA-L OBLIG CUMVA PTR PLATA DIFERENTEI AVAND IN VEDERE CA ARE MAI MULTE VENITURI?
CE SE CONSIDERA "VENIT"? DOAR SALARIUL? CE SE CONSIDERA "CARACTER PERMANENT"? CE PERIODICITATE TREBUIE SA AIBA VENITURILE?
ACTIVELE LUI SUNT CONSIDERATE VEINTURI?
POT SA-L ACUZ DE ANANDON DE FAMILIE PLATA CU REA INTENTIE SAU NU?( DUPA INTERPRETARILE LEGII ROMANE ACTUALE)?

VA MULTUMESC
In timpul divortului am aflat ca sotul ne-a adus acasa doar 1/3 sau 1/2 din salariul lui in ultimii 2 ani. Abia acum am aflat ca a cumparat un drept de folosinta casa de vacanta (pe 30 de ani), pe care acum doreste sa-l revanda proprietarului.
La inceputul anului am depus plangere cu motiv de abandon de familie, ptr ca nu am primit suma totala ptr intretinerea copiilor (avem 3 copii in comun si intretinerea a fost stabilita pe 1/2 din venitul lui net). Intre timp am primit pe datele anterioare plangerii suma completata, dar acum 2 luni fostul sot (din vina lui) a fost sistat de la locul de munca (a plecat in franta). De atunci primesc doar o suma minima, in fiecare a 2-a luna. De la judecatoare am primit rezolutia, ca el sa nu mai fie urmarit penal, cu posibilitate de recurs. Am si un credit personal din timpul casatoriei, din cauza copiilor, pe care as dori sa- l impart cu fostul sot. As dori sa stiu, daca as putea primi (si cat) din suma cu drept de folosinta, daca acest lucru, si toate celelalte, ar trebui sau nu cerute la plangerea impotriva rezolutiei penale, sau partaj separat?!

Ce sanse am? Cum sa procedez?

Precizez ca in timpul casatoriei, lunar am fost nevoita sa cerem imprumut sau ajutor de la parintii mei, ptr ca nu razbeam cu toate cheltuielile. In tot acest timp, sotul a cheltuit salariul lui real (suma de care nu am stiut), l-a investit sau a depus in banci...!!!
Va rog sa raspundeti rapid, ca sa actionam in termen, in legatura cu rezolutia!

Va multumesc,
Cu respect.
Mama a 3 copii

Va rog sa nu scrieti numai cu majuscule, este obositor de citit. Multumesc. A.L.