avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ABANDON DE FAMILIE
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ABANDON DE FAMILIE

BUNA ZIUA!
DACA FOSTUL SOT(CU CARE AVEM 3 COPII PRIN SENTINTA EU AM GRIJA DE EI) STA IN FRANTA DAR NU LUCREAZA LEGAL,DECAT OCAZIONAL/PART-TIME, SI ARE DE PLATIT (SENTINTA DEFINITIVA) DUPA COPII 1/2 ,ADICA 50% DIN "VENITUL" LUI/LUNAR,
IAR EU AM CUNOSTINTA CA EL PLATESTE ASIGURARI SI ALTE CHELTUIELI DIN ACTIVELE/DEPUNERILE DIN CONTURILE LUI,DATIND DIN TIMPUL CASATORIEI,
IAR PARINTII LUI PLATESC 400 RONI/LUNA IN LOCUL LUI,-
INTREBARE -
POT SA-L OBLIG CUMVA PTR PLATA DIFERENTEI AVAND IN VEDERE CA ARE MAI MULTE VENITURI?
CE SE CONSIDERA "VENIT"? DOAR SALARIUL? CE SE CONSIDERA "CARACTER PERMANENT"? CE PERIODICITATE TREBUIE SA AIBA VENITURILE?
ACTIVELE LUI SUNT CONSIDERATE VEINTURI?
POT SA-L ACUZ DE ANANDON DE FAMILIE PLATA CU REA INTENTIE SAU NU?( DUPA INTERPRETARILE LEGII ROMANE ACTUALE)?

VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 16:05, 10 Decembrie 2010
Infractiunea de abandon de familie este realizata cand fostul sot,cu rea credinta,nu plateste pensia de intretinere doua luni consecutiv.In speta,sotul achita lunar-nu conteaza ca parintii sai o fac in numele sau.
Daca depuneti plangere penala,solutia va fi fara doar si poate neinceperea urmaririi penale.
In alta ordine de idei ,va fi foarte greu sa dovediti ce venituri licite are in Franta.Legea romana este valabila doar pe teritoriul Romaniei si de asemenea ea poate fi pusa in aplicare-in aceasta speta-doar pe teritoriul national.
andymaurul
Ultima modificare: Vineri, 10 Decembrie 2010
andymaurul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita myrama_v myrama_v am de recuperat de la tatal copilului pensia alimentara pe mai multi ani.am titlu executoriu dar el nu are loc de munca ce pot sa fac? multuesc (vezi toată discuția)
Cum procedez in cazul in care nu primesc pensia alimentara pentru un copil care imi este incredintat spre educatie si crestere? conium conium Buna ziua , va rog sa ma consiliati cum trebuie sa procedez in situatia in care fostul sot nu plateste pensia alimentarea in conditiile in care ... (vezi toată discuția)
Abandon familie- neplata pensie ContSters269846 ContSters269846 buna ziua,daca ai facut plingere impotriva fostului sot pt neplata pensie de intretinere si au dispus neinceperea urmariri penale, am facut recurs nefiind ... (vezi toată discuția)