Mutumesc inca o data!! Am inteles acum. Intr-adevar am urmarit un tabel al legii de pensionare care zicea ca va creste varsta de pensionare in fiecare an cu cateva luni ca intr-un final sa se ajunga la varsta de 60, conform acestuia inre aprilie-iulie 2010 varsta de incadrare la pesnie ar fi fost 58 ani si ceva luni si cotizatia de 28 ani si ceva luni. Consideram ca se scade din 58 cei 5 ani..etc..:">
Multumesc din suflet.!!:kissing:
Multumesc frumos, scuze de repetarea mesajului,:"> insa am primit mai multe informatii de pe cartea de munca, concrete si vroiam sa stiu cu certitudine.
O ultima intrebare totusi, in caz ca ar incerca sa-si depuna acum o cerere de pensie anticipata (are deja 30 de ani si 1 luna de cotizare din care cei 5 ani si 7 luni de grad II) i-ar fi acceptat dosarul?
- am inteles ca eventual ar fi aplicate unele penalizari la pensia reala, cu cat anume s-ar reduce?
Multumesc inca o data!!:vishenka:
Buna ziua, as dori daca se poate sa aflu in ce conditii s-ar putea pensiona o femeie cu urmatoarele date:
- data nasterii: septembrie 1956 (53 ani);
- vechime in munca: - 3 ani muncitor necalificat la depozit ILF;
- 6 ani muncitor necalificat intr-un santier de constructii;
- 20 ani infirmiera la spital, sectia chirurgie.
Mentionez ca s-a platit cotizatie pentru tot acest interval de munca (29 ani).
Cand considerati ca s-ar putea depune o cerere de pensie anticipata?:-/ Credeti ca se indeplinesc conditiile pentru a se incadra intr-o anumita categorie de pensii?
Multumesc !!:):coffee:
Intr-adevar, cum spunea si Kyandra, nu se mai poate face cerere de retrocedare sau reconstituire, deoarece aceste sanse erau in '91, 2000 sau cel tarziu in 2005. Din pacate bunicutza mea nu a facut.#-o Insa in urma examinarii extraselor de carte funciara pentru informare si prezentarea acestora la primaria comunei respective in ideea de a gasi orice solutie, acestia mi-au eliberat o adeverinta in care afirma ca nu se mai poate face nimik pe temeiul legilor fondului funciar, iar eliberarea acestei adeverinte, zic ei,""se face spre a-i servi la obtinerea dreptului sau in judecatorie."":rtfm:
Care drept..?!?!...adik sa merg pe parte de succesiune?sau sa incerc dovedirea dreptului de proprietate a bunicii in ideea ca de ani buni doar ea foloseste aceste pamanturi,(vecinii pot confirma), fratii ei plecati la oras sunt morti fara mostenitori, iar rudenii care ar mai fi vii, in comuna, si-au impartit deja mostenirea, sa zic asa, doar ca nu...oficial...adik nu prin acte. Va multumesc.
Buna ziua. M-am mai informat si se pare ca trebuie facuta cererea de retrocedare in baza legii fondului funciar, a terenului impadurit.Sper sa nu mi se spuna ca este tardiv :(.Pentru aceasta cerere am obtinut extrasele de carte funciara,iar cererea am inteles ca se gaseste tipizata la primarie. Ar mai trebui ceva?pentru acest demers??
Apoi...oi vedea ce mai este de facut dupa aprobarea acestei cereri,probabil obtinerea unui certificat de mostenitor?--->titlu de proprietate?...:D
O zi buna
:) Va multumesc mult pentru noile informatii, astept sa vina ziua de luni si sa aflu exact ce fel de acte o sa am nevoie si mai exact de la care organisme publice, voi consulta si un notar, respectiv un avocat;).B-)
Intre timp va doresc sa aveti un weekend placut si fara probleme de nici un fel!!!:vishenka::wave:
Multumesc de raspunsuri! Da, este adevarat, sunt din ardeal, din judetul Alba.
De fapt bunica mai demult nu si-a prezentat interesul pentru a face ceva in ideea de a-si insusi toate terenurile mostenite, are cateva trecute pe numele ei..in general pasuni, o parte din ele a fost inscrisa intr-un program APIA, insa din suprafata impadurita nimic.In iarna aceasta a vrut sa depuna o cerere la primarie sa primeasca acel ajutor de iarna, ma rog,,e vorba de un anumit numar de metri-cubi de lemne ce iti dau ei voie' sa zic asa, sa poti taia pentru incalzire, iar cei de la primarie i-au spus ca nu are de fapt nici un copac pe numele ei..:((.Fapt adevarat de altfel.Si astfel s-au inceput cautarile, unde e padurea?Cine si-a insusit-o?Ei bine, s-a gasit ca ultimele numere de top din cartea funciara sunt inca pe numele bunicului bunicii. Am fost la Cadastru, la registratura, in ideea sa identific acele pozitii de cadastru si dorind sa completez "Cerere pentru eliberare extras de carte funciara pentru informare", doamna asistenta imi zice ca din cauza ca nu s-a facut succesiunea, cererile trebuie facute in numele proprietarului si anume a bunicului..defunct. Sincer nu-mi pot da seama cum se poate asa ceva.:O
Buna. Problema este urmatoarea: Am descoperit de curand ca pe numele bunicii nu se afla nici macar un hectar de padure, desi se stie ca ar trebui sa aiba ceva hectare de padure mostenite din mosi-stramosi.:(Am cerut informatii la primaria comunei si am aflat ca suprafetele respective de padure inca sunt trecute pe numele bunicului bunicii mele (desi evident acela e mort), din pacate nu s-au mai facut actualizari nici in cartea funciara.#-oAcum am dori sa facem titlu de proprietate pe numele bunicii(85 ani) sau eventual pe numele mamei.Care anume ar fi pasii legali necesari? Va rog frumos sa ma ajutati cu idei, caci sunt pierduta prin aceste demersuri...:">:sorry: