Buna. Problema este urmatoarea: Am descoperit de curand ca pe numele bunicii nu se afla nici macar un hectar de padure, desi se stie ca ar trebui sa aiba ceva hectare de padure mostenite din mosi-stramosi.:(Am cerut informatii la primaria comunei si am aflat ca suprafetele respective de padure inca sunt trecute pe numele bunicului bunicii mele (desi evident acela e mort), din pacate nu s-au mai facut actualizari nici in cartea funciara.#-oAcum am dori sa facem titlu de proprietate pe numele bunicii(85 ani) sau eventual pe numele mamei.Care anume ar fi pasii legali necesari? Va rog frumos sa ma ajutati cu idei, caci sunt pierduta prin aceste demersuri...:">:sorry:
Ma tem ca cei de la cartea funciara nu vor intabula un drept de proprietate decat in masura in care veti prezenta si titlul de proprietate al bunicului dvs. pe acel teren.
Sigur, demersul sugerat de colega poate fi util .. dar nu cred ca este suficient.
Ar mai trebui sa spunem ca ... daca vorbim de succesiune ... nu puteam avea in vedere decat succesiunea bunicii dupa sotul defunct ... daca bunica e in viata.
Si inca o precizare .... certificatul de mostenitor nu valoreaza titlu ... cel putin aici .. in Bucuresti. :)
Si inca o intrebare, poate insignifianta, dar foarte importanta: bunica a facut cerere de retrocedare in baza vreunei legi a fondului funciar?? Caci fara asta, nu prea stiu cum s-ar putea obtine titlu de proprietate....:D
Multumesc de raspunsuri! Da, este adevarat, sunt din ardeal, din judetul Alba.
De fapt bunica mai demult nu si-a prezentat interesul pentru a face ceva in ideea de a-si insusi toate terenurile mostenite, are cateva trecute pe numele ei..in general pasuni, o parte din ele a fost inscrisa intr-un program APIA, insa din suprafata impadurita nimic.In iarna aceasta a vrut sa depuna o cerere la primarie sa primeasca acel ajutor de iarna, ma rog,,e vorba de un anumit numar de metri-cubi de lemne ce iti dau ei voie' sa zic asa, sa poti taia pentru incalzire, iar cei de la primarie i-au spus ca nu are de fapt nici un copac pe numele ei..:((.Fapt adevarat de altfel.Si astfel s-au inceput cautarile, unde e padurea?Cine si-a insusit-o?Ei bine, s-a gasit ca ultimele numere de top din cartea funciara sunt inca pe numele bunicului bunicii. Am fost la Cadastru, la registratura, in ideea sa identific acele pozitii de cadastru si dorind sa completez "Cerere pentru eliberare extras de carte funciara pentru informare", doamna asistenta imi zice ca din cauza ca nu s-a facut succesiunea, cererile trebuie facute in numele proprietarului si anume a bunicului..defunct. Sincer nu-mi pot da seama cum se poate asa ceva.:O
Incercati sa obtineti un Certificat de calitate de mostenitor, ca sa puteti face demersurile necesare. Certificat de mostenitor nu se poate obtine decat daca aveti titluri de proprietate pentru padure.