avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce trebuie facut pentru a avea drept de propietar pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce trebuie facut pentru a avea drept de propietar pe niste suprafete de padure care, in cartea funciara apar pe numele stramosilor?

Buna. Problema este urmatoarea: Am descoperit de curand ca pe numele bunicii nu se afla nici macar un hectar de padure, desi se stie ca ar trebui sa aiba ceva hectare de padure mostenite din mosi-stramosi.:(Am cerut informatii la primaria comunei si am aflat ca suprafetele respective de padure inca sunt trecute pe numele bunicului bunicii mele (desi evident acela e mort), din pacate nu s-au mai facut actualizari nici in cartea funciara.#-oAcum am dori sa facem titlu de proprietate pe numele bunicii(85 ani) sau eventual pe numele mamei.Care anume ar fi pasii legali necesari? Va rog frumos sa ma ajutati cu idei, caci sunt pierduta prin aceste demersuri...:">:sorry:
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 05:14, 16 Decembrie 2009
Intr-adevar, cum spunea si Kyandra, nu se mai poate face cerere de retrocedare sau reconstituire, deoarece aceste sanse erau in '91, 2000 sau cel tarziu in 2005. Din pacate bunicutza mea nu a facut.#-o Insa in urma examinarii extraselor de carte funciara pentru informare si prezentarea acestora la primaria comunei respective in ideea de a gasi orice solutie, acestia mi-au eliberat o adeverinta in care afirma ca nu se mai poate face nimik pe temeiul legilor fondului funciar, iar eliberarea acestei adeverinte, zic ei,""se face spre a-i servi la obtinerea dreptului sau in judecatorie."":rtfm:
Care drept..?!?!...adik sa merg pe parte de succesiune?sau sa incerc dovedirea dreptului de proprietate a bunicii in ideea ca de ani buni doar ea foloseste aceste pamanturi,(vecinii pot confirma), fratii ei plecati la oras sunt morti fara mostenitori, iar rudenii care ar mai fi vii, in comuna, si-au impartit deja mostenirea, sa zic asa, doar ca nu...oficial...adik nu prin acte. Va multumesc.
Primaria a eliberat acea adeverinta in cazul in care bunica va introduce o actiune de revendicare imobiliara pentru acele paduri (la judecatoria de care apartine localitatea unde sunt situate padurile)... Problema este ca practica instantelor in acest tip de actiuni este total neunitara, desi actiunea in revendicare imobiliara este imprescriptibila, cele mai multe sunt respinse pe considerentul ca nu a fost, mai intai, formulata cerere in baza legilor fondului funciar...
Puteti totusi incerca, insa gasiti un avocat care sa va evalueze corect sansele, (de preferinta pe cineva care a mai castigat astfel de procese...).
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme succesiune Gabriel_MIMLXXXVII Gabriel_MIMLXXXVII Buna ziua, Am o problema un pic complexa de succesiune pentru terenurile bunicului. Prima problema este ca toate actele de proprietate au ramas la un unchi ... (vezi toată discuția)
Mai exista vreo posibilitate? elian c elian c De curand am aflat ca un unchi de-al meu, care detine documentele vechi de propietate ale bunicului, a cerut, in termenul legal, retrocedarea unei suprafete de ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate padure mica39 mica39 Bunicul meu a decedat acum cativa ani , dar succesiunea inca nu s-a facut. Fratele tatalui meu a fost la primarie si si-a scos titlu de proprietate pe aceasta ... (vezi toată discuția)