avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce trebuie facut pentru a avea drept de propietar pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce trebuie facut pentru a avea drept de propietar pe niste suprafete de padure care, in cartea funciara apar pe numele stramosilor?

Buna. Problema este urmatoarea: Am descoperit de curand ca pe numele bunicii nu se afla nici macar un hectar de padure, desi se stie ca ar trebui sa aiba ceva hectare de padure mostenite din mosi-stramosi.:(Am cerut informatii la primaria comunei si am aflat ca suprafetele respective de padure inca sunt trecute pe numele bunicului bunicii mele (desi evident acela e mort), din pacate nu s-au mai facut actualizari nici in cartea funciara.#-oAcum am dori sa facem titlu de proprietate pe numele bunicii(85 ani) sau eventual pe numele mamei.Care anume ar fi pasii legali necesari? Va rog frumos sa ma ajutati cu idei, caci sunt pierduta prin aceste demersuri...:">:sorry:
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 05:14, 16 Decembrie 2009
Florentina M... v-a sfatuit foarte bine. Mergeti la un notar pentru obtinerea certificatelor de calitate de mostenitor. Inarmati-va, insa, cu rabdare pentru ca va vor fi necesare o serie de documente (anexa 24, acte de stare civila) pe care va trebui sa le prezentati notarului, iar daca - spre exemplu - nu mai aveti intre actele ...de familie un certificat de deces/nastere/casatorie - atunci va trebui sa obtineti duplicat de la starea civila. In plus, este posibil ca - pentru cei decedati pana in anul 1975 (cel putin asa este in Iasi, la ora actuala) - sa vi se ceara dovada unei verificari de la Arhivele Statului (se obtine pe baza cererii dvs.), din care sa reiasa daca a mai fost/sau nu dezbatuta succesiunea dupa vreunul dintre defuncti. Exista si o verificare (pe care o va face notarul) centralizata la nivel national (sistemul INFONOT), dar aceasta acopera o perioada relativ recenta. Trebuie sa gasiti si doua persoane care vor completa la notar niste depozitii de martor din care sa reiasa pe cine si pe cati i-au cunoscut martorii insisi ca mostenitori ai defunctilor. Mult succes !
:) Va multumesc mult pentru noile informatii, astept sa vina ziua de luni si sa aflu exact ce fel de acte o sa am nevoie si mai exact de la care organisme publice, voi consulta si un notar, respectiv un avocat;).B-)
Intre timp va doresc sa aveti un weekend placut si fara probleme de nici un fel!!!:vishenka::wave:
Buna ziua. M-am mai informat si se pare ca trebuie facuta cererea de retrocedare in baza legii fondului funciar, a terenului impadurit.Sper sa nu mi se spuna ca este tardiv :(.Pentru aceasta cerere am obtinut extrasele de carte funciara,iar cererea am inteles ca se gaseste tipizata la primarie. Ar mai trebui ceva?pentru acest demers??
Apoi...oi vedea ce mai este de facut dupa aprobarea acestei cereri,probabil obtinerea unui certificat de mostenitor?--->titlu de proprietate?...:D
O zi buna
Ultima zi in care a putut fi formulata cererea la care faceti referire, in baza legii 247/2005, a fost 30.11.2005:sorry: In ceea ce priveste actiunea direct in instanta, pentru reconstituirea dreptului de proprietate, fara a fi fost formulata mai intai cererea la comisia locala de fond funciar, va sfatuiesc sa gasiti un avocat care sa va evalueze in mod onest sansele de castig, intrucat astfel de actiuni, de regula, se cam resping, ca neintemeiate.
=D> Felicitari Kyandra, pt raspunsurile care le dai . La subiect , hotarata si sigura. Nu cred ca ai face cariera in politica .
Pe mine m-ai LUMINAT , pt ca am urmarit o parte din dicutiile tale si mi-ai dat asa o idee grozava . In cadrul unei succesiui , omisesem (la naiba , ca nici nu am stiut) :D faptul ca celelalte legi pe fond funciar , (exclus 18) nu trag mostenitorii de maneca , daca nu au facut cereri de retrocedare , in timp util . O sa revad datele si documentatia si se pare ca o sa scap de o gramada de probleme cu rude vampiri de mosteniri . Multumesc.

Alte discuții în legătură

Probleme succesiune Gabriel_MIMLXXXVII Gabriel_MIMLXXXVII Buna ziua, Am o problema un pic complexa de succesiune pentru terenurile bunicului. Prima problema este ca toate actele de proprietate au ramas la un unchi ... (vezi toată discuția)
Mai exista vreo posibilitate? elian c elian c De curand am aflat ca un unchi de-al meu, care detine documentele vechi de propietate ale bunicului, a cerut, in termenul legal, retrocedarea unei suprafete de ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate padure mica39 mica39 Bunicul meu a decedat acum cativa ani , dar succesiunea inca nu s-a facut. Fratele tatalui meu a fost la primarie si si-a scos titlu de proprietate pe aceasta ... (vezi toată discuția)