avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Activitate ob

Activitate ob

Răspuns la discuția Angajat refuzare delegatie
Practic, angajatorul a inchis doar biroul, deoarece nu eram decat doi angajati, eu fiind 98% din timp in strainatate, iar el putand lucra si de acasa.
Daca refuz delegatiile ulterioare, unde ma intorc la munca in Romania ?
Răspuns la discuția Angajat refuzare delegatie
1. Pana acum completam singur ordinele de deplasare, pe care le stampila angajatorul. Practic trebuie sa-i comunic angajatorului si sa nu ma mai intorc pur si simplu ?
2. Sincer nu stiu. Aici mie imi miroase a ceva ilegal. Mi s-a comunicat ca biroul s-a inchis, practic contractul de inchiriere s-a terminat, fizic nu mai e acolo :) . Probabil ca acum sediul social figureaza la locuinta directorului general, sau poate a ramas tot la vechiul birou, printr-un "aranjament" cu proprietarul birourilor. Mi s-a spus ca daca voi sta mai multe zile in RO voi face "Home Office". Practic, filiala romaneasca (unde sunt eu angajat) nu mai are birou. Cum fac cand ajung in RO, unde ma prezint la munca ?

3. Poate angajatorul sa ma constranga sa lucrez in strainatate prin alta modalitate (ex. detasare )

OBS.: Evident, cea mai simpla solutie ar fi demisia, insa as vrea daca se poate sa nu apelez la ea.
Răspuns la discuția Angajat refuzare delegatie
Multumesc pentru raspunsul prompt. Ceva de genul asta stiam si eu.
Delegatiile sunt pe perioade continue de aprox. 6 sapt. (deci sub 60 de zile), dupa care de obicei ma intorc un weekend prelungit acasa. Se aplica articolul respectiv in cazul acesta ? (din pacate nu am experienta in interpretarea articolelor de lege :) )

Decizia de a nu merge in delegatie tb. comunicata in scris ?

Daca ma intorc in Romania, nu am unde sa activez (biroul a fost inchis). Cum pot sa evit situatia absentelor in cazul acesta ?
Buna ziua,

Iata situatia mea:
Sunt angajat la filiala romaneasca a unei multinationale. Am fost trimis la training in strainatate la firma mama in urma cu un an si jumatate. Trainingul a devenit munca propriu-zisa, mi s-a propus sa raman in strainatate permanent (sub forma de delegatie), ramanand angajat in Romania, urmand ca "in viitor" sa fiu angajat in strainatate.
Din diferite motive personale, nu mai doresc sub nici o forma sa traiesc aici (in strainatate).

Intrebarile mele sunt urmatoarele:
- Este legala delegatia permanenta (imi fac foaie de delegatie in fiecare luna pt. a lua diurna) ?
- Daca ma decid sa comunic angajatorului ca nu mai doresc sa activez in strainatate, ma poate concedia pentru motive ce tin de persoana mea ? Exista o clauza in Codul Muncii in care eu tb. sa accept delegatiile f lungi (peste 60 zile) ?
- Mi s-a comunicat ca biroul din Romania nu mai exista (a ramas doar firma inregistrata, ramane de vazut cu ce sediu), oricum nu eram decat 2 angajati. Daca ma voi intoarce in Romania, cum pot sa ma prezint la lucru fara a evita absenta?

OBS.: Practic, eu doresc sa fiu concediat pentru motive ce nu tin de persoana mea, nu doresc sa-mi dau demisia.

Multumesc
Răspuns la discuția Pot fi acuzat de "instigare" ?
Va multumesc pentru raspunsuri si promptitudine promptitudine. Voi avea mare grija la formularea ideei site-ului.
Răspuns la discuția Pot fi acuzat de "instigare" ?
Un alt exemplu:
Eu prezint pe site informatii referitoare la "cum sa faci absinth acasa cu costuri de doar x lei litrul" si specific foarte clar ca responsabilitatea utilizarii acestuia apartine utilizatorului.
Daca cineva, din diferite motive greu de elucidat (poate nu a respectat instructiunile in tocmai, poate informatiile erau eronate), pateste ceva, ma poate actiona in justitie pentru aceasta?
Răspuns la discuția Pot fi acuzat de "instigare" ?
Am specificat ca site-ul nu va avea subiectele de mai sus, ci un lucru asemanator.
Am sa va dau un exemplu:
Site-ul erowid.org prezinta detaliat efectele fiecarui drog in parte, posibilitati de obtinere, metode de utilizare, etc. si nu cred ca sunt acuzati de instigare. Se posteaza chiar si experiente personale de catre vizitatori. Nu indeamna pe nimeni sa foloseasca nimic, doar prezinta in scop informativ. Vizitatorii sunt responsabili daca incearca sau nu.
Evident moralitatea acestui subiect este discutabila, insa l-am prezentat doar ca un exemplu.
Buna ziua,
Doresc sa construiesc un site pur informativ de genul "cum sa construiesti o arma artizanala", "cum sa eludezi legea", etc. (obiectul real al site-ului nu este printre acestea, nu doresc sa-l divulg acum).
Intrebarea mea este daca pot fi acuzat de ceva gen "instigare" daca eu doar prezint aceste informatii in scop pur informativ si nu indemn pe nimeni sa faca asa ceva, din contra nu recomand nimanui. Este posibil ca cineva sa nu respecte intocmai instructiunile de pe site si sa ajunga in spital. Pot fi acuzat de ceva sau persoana respectiva ma poate actiona in justitie, daca eu am specificat clar ca articolele sunt doar in scop informativ ?
Va multumesc.