avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Activitate Constantin Coada-Birou de Mediator

Activitate Constantin Coada-Birou de Mediator

Cum va puteti apara de "mediatori". Foarte simplu! Apeland la prevederile legale inscrise in Legea nr. 192/ 2006. Mediatorul raspunde atat disciplinar, cat si civil si penal pentru actiunile sau inactiunile sale.
In ceea ce priveste contestarea acordului, acest lucru se poate face destul de greu. Sotia trebuie sa demonstreze ca a fost obligata sa participe la sedintele de mediere si a fost constransa sa semneze acordul. ma indoiesc de acest lucru! La mediere a semnat mai multe documente : contractul de mediere, acordul de mediere si procesul verbal de inchidere a medierii. toate aceste documente s-au semnat sub amenintare?
Instanta respinge Acordul in cazul in care nu se tine cont de interesul superior al copilului!
Eu nu cred ca instanta a acordat custodia exclusiv tatalui, dacat daca mama putea fi decazuta din drepturile parintesti. Cred ca nu este corecta expunerea cazului sau se incearca , in mod anonim, sa fie discreditata profesia de mediator. Intradevar, daca mediatorul a incalcat deontologia profesionala, de ce nu a fost sesizat CdM-ul?
Simate utilizator! Faceti afirmatii care denota ca nu cunoasteti prevederile legii medierii si procedurile aplicate de mediatori.
1. Justitiabilii nu sunt obligati sa aleaga procedura medierii!
2. Este obligatorie doar informarea asupra avantajelor folosirii acestei proceduri.
3. Mediatorul nu este bulibasa, nu judeca si nu stabileste solutiile conflictului, in locul partilor.
4. Sedinta de informare este GRATUITA!
5.In cazurile divortului cu minori, acordul de mediere rezultat trebuie sa urmareasca interesul minorilor, nu pe cel al parintilor.
6. La mediator nu se divorteaza,ci se stabileste acordul sotilor privind despartirea.
7. Divortul se pronunta de instanta tutelara de la domiciliul sotilor.
8. Prin acordul de mediere se stabileste planul parental, ce prevede detaliile conlucrarii parintilor pentru cresterea si educare minorilor, pana la majoratul acestora.
Cred ca se face o confuzie intre stabilirea domiciliului minorului la tata, prin acordul de mediere si custodia comuna asupra minorului. Eu nu cred ca instanta ar fi acordat custodia exclusiva tatalui, chiar daca mama ar fi achiesat la un astfel de acord. Codul civil prevede clar motivele pentru care unul, sau ambii parinti, sunt decazuti din drepturile parintesti! Altfel instanta este obligata sa stabileasca prin sentinta ce o va emite custodia comuna asupra minorului.
Din relatarea userului nu reese clar daca locul si data medierii a fost stabilita conform legii si daca a fost confirmata de toate partile conflictului.
Nu cred ca exista un mediator care sa lipseasca la sedinta de mediere programata si confirmata. Poate fi o neintelegere care trebuie lamurita cu mediatorul respectiv.
Altfel,mediatorul raspunde disciplinar si chiar civil pentru daunele produse partii, in conformitate cu prevederile contractului de mediere incheiat intre parti si mediator.
Nu este clar nici daca intre user si mediator era incheiat un astfel de contract.
Faptul ca userul nu a dat niciun fel de lamuriri la ipotezele colegilor ma face sa cred ca situatia nu este reala.
Paratul nu are cum sa faca dovada ca a fost vatamat in vreun fel de actul procedural efectuat de mediatorul-avocat. Mai ales ca nu poate invoca nici faptul ca nu a fost invitat la sedinta de informare, din moment ce nu a dat curs invitatiei.
Atat timp cat nu ati intrat in procedura de mediere propriuzisa, nu s-a incheiat contract de mediere si nu ati avut acces la informatii sau acte ale partilor, nu sunteti tinuta de obligatia confidentialitatii. Deci puteti reprezenta partea care s-a adresat dvs., cu atat mai mult cu cat partea invitata nu s-a prezentat nici macar la informare.