avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 361 soluții astăzi
Forum Activitate mirmar

Activitate mirmar

Va multumesc din suflet pentru raspunsuri.
Debitorului in aceste sase luni nu i s-a facut somatie, doar o adresa de instiintare de catre BEJ, privind infiintarea propririi asupra sumelor datorate. Dupa ce a fost instiintat de poprire debitorul a facut contestatie la executare, care i-a fost respinsa de instanta. In aceste conditii dupa cele 6 luni se poate infiinta poprire prin trezorerie? Instiintarea tine loc de somatie? Sincer acum chiar nu mai stiu cum sa procedez, pentru ca am senzatia ca si executorul tine cu lupul:stunned , si am pierdut timpul inutil pana acum.
Cu stima
Executarea se efectueaza prin tert poprit. Si daca dupa cele 6 luni( mai sunt cateva zile) tertul nu binevoieste sa dea banii eu ce fac? Validarea la executare nu am facut-o pentru ca nu am stiut ca trebuie sa o fac, executorul n-a avut interes sa ma informeze. Cum pot sa recuperez suma de la stat in aceste conditii, va rog?
Executorul mi-a sugerat sa mi indrept executarea direct spre debitor, dar dureaza alte 6 luni.... si tot asa.
Ce cale este in acest moment, pentru ca tertul sa-si respecte obligatiile?
Va multumesc.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Validarea popririi trebuie facuta de executor? Stiu ca potrivit art. 460 cod procedura civila validarea popririi se face de catre, debitor, creditor sau organul de executare. Problema este ca eu am depus o cerere de executare acum 6 luni prin tert poprit, acea cerere de validare eu personal nu am facut-o pentru ca sincer n-am stiut ca trebuie asa ceva, iar executorul mi-a zis ca nu a putut face executarea ca nu s-a facut validarea, iar tertul poprit n-a fost de buna credinta sa dea banii in acest timp.
Acum nu stiu cum sa procedez. Daca fac o cerere de staruinta in continuarea executarii care BEJ, dupa 3 luni daca tertul nu vireaza banii, mai pot face validare?
Va rog foarte mult sa-mi dati un raspuns
Revin cu precizarea ca institutia a facut contestatie la executare, contestatie care i-a fost respinsa de instanta, ca fiind nefondata. Deci un motiv in plus ca executorul sa miste ceva, zic eu.#-o
Am depus astazi o cerere de staruinta, dar din cate am inteles va fi emisa o alta somatie de plata. Cat poate dura aceasta procedura de depus cereri, trimis somatii, fara o finalitate?
Pot da executorul judecatoresc in judecata sa-si faca treaba? Se pare ca mai mult de: te rog frumos da-mi banii, nu face acest executor. Acest lucru sincer il puteam face si eu, fara sa platesc onorarii.
Va multumesc mult pentru raspunsuri.
Va rog sa-mi spuneti cum poate fi executata o institutie de stat?
Am un dosar de executare la un anume domn executor care zace de aproape 6 luni, in afara de o somatie de plata care a facut-o. Astazi i-am facut o vizita sa vad ce se mai intampla cu executarea si mi-a spus transat: nu pot sa merg cu parul si sa le iau banii, lucram cu bugetul de stat, n-au bani, nu platesc.
Am de recuperat despagubiri salariale de la aceasta institutie, pentru care am platit expertiza contabila, onorariul executorului si nu se intampla nimik.
Ce pot face pentru ca executorul sa-si faca treaba si sa-mi recupereze creantele.
Va multumesc.