scrie asa in cert:de pe urma defunctei "X" adica sora lui care apare ultima la primarie ii ramane lui Z:
1)bunuri mobile:mobilier fara valoare
2)bunuri imobile:nu se declara
mostenitor:"Z"care a acceptat succesiunea in mod tacit si caruia in calitate de frate ii revine intreaga masa succesorala.
asta nu inteleg imobile nu,dar pt terenul asta z asta prezinta
doar intrebam,cand esti succesor tacit al unui teren,tu trebuie sa apari la taxe la impozite nu tot cel care a fost inainte.....?
nici la primarie nu apare numele lui nici la taxe si impozite.acum nu stiu...dar presupun ca trebuia.
pai Z cand a acceptat succesiunea tacit nu trebui sa isi faca cert de mostenitor?de ce i.au facut in 2006?
a avut loc de veci,apartament etc pe care le.a luat "X".eu ma judec cu X pentru un loc in care s stat sora lui Z.dupa ce a murit sora,X spune ca"Z" a luat succesiunea tacit.dar in casa aia nu a stat niciodata si la taxe tot sora lui apare."Z "a murit in 68 si in 69 X si.a facut cert.de mostenitor.in care scrie ca defunctul"Z" ii lasa intreaga succesiune.dar care?si i.au facut lui z cert de most. in 2006.de ce asa tarziu?pai fara cert.ce drept avea "X"in 69 sa isi faca cert. de m0st.
x are un certificat de mostenitor(calitate)fara suplimentar din 1980 ce spune asa:
de pe urma defunctului z
a)bunuri imobile //// b)bunuri mobile ///// toate numai liniute
mostenitori:"x"
nota:prezentul certificat stabileste numai numarul si calitatea mostenitorilor pt asi valorifica ulterior patrimoniul.
de ce nu scrie ce ii lasa?
am omis si "x"zice "z" ca a acceptat tacit...
Dar acum am alta nelamurire: Se poate intocmi la notar un certificat de mostenitor in anul 1980 iar mostenitorul sa fi decedat in 1979.Exemplu: X este succesorul lui Y. X moare in 1979 iar in 1980 apare succesorul Z. Z isi face calitatea de succesor la notar. Acum in judecata noastra cu Z, acesta aduce o calitate de mostenitor a lui X facuta de ei in 2006. X este clar succesorul lui Y, dar pana cand a murit nu si-a facut calitatea de mostenitor. I-a facut-o Z in 2006 dupa cum am spus. Intrebare: Cum a putut X sa ii lase teren lui Z daca nu isi facuse calitatea de mostenitor ? Mentionez ca X este baiatul lui Y dar la Primarie X nu apare ca ar fi platit vreun impozit ci doar Y.
Astept cu interes raspunsurile dvs.
Terenul este al unei persoane "x"; a fost mostenit printr-o dota de catre copilul lui x care a decedat , iar urmatorii mostenitori sunt nepotii lui x, "Y" si "Z" care sunt verisori. Eu credeam ca partajul succesoral nu dureaza foasrte mult, dar se pare ca m-am inselat... Deci deocamdata doar ea are drept asupra terenului pentru ca eu asa inteleg?! Sau si noi prin sentinta ".....admite cererea in interes alaturat intimatei"??
Dar oare precontractul pe ce suprafata s-a facut, adica ati mentionat ca poate sa vanda cota parte, de unde stie care este? Terenul are constructie de 150 mp ......
Buna ziua. As dori si eu un sfat in legatura cu urmatoarea situatie: In 2007 matusa mea a inceput un proces cu Primaria pentru revendicarea unui teren intravilan(1000 mp). La acest teren avea drept si bunicul meu care a intervenit in proces in 2009 in interes alaturat. Am obtinut urmatoarea hotarare judecatoreasca: "respinge recursul facut de primarie ,admite cererea in interes alaturat intimatei". Dar matusa nu a fost de acord sa impartim terenul asa ca am facut recurs pentru partajul succesoral si iesirea din indiviziune. Cartea funciara este blocata si terenul nu are intabulare. Am auzit ca s-a facut un precontract de vanzare-cumparare, iar cumparatorul a oferit matusii o suma de bani care ii va fi inapoiata triplu daca se anuleaza acest precontract. Nu stiu ce suprafata face obiectul acestui precontract....dar in orice caz, se poate asa ceva? Care sunt conditiile precontractului? Multumesc!