avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters113833

Activitate ContSters113833

multumesc pt raspuns.Ma gandeam ca daca nu ma mai prezint la revizuire in decembrie imi va opri automat alocatia .Nu mai doresc sa -mi fac alt certificat de handicap in Romania,doresc sa plec din tara.Cum trebuie sa procedez?
[ link extern ]
Art. 58. - Persoanele cu handicap au urmatoarele obligatii:
a) sa se prezinte, din oficiu sau la solicitare, pentru evaluare si reevaluare, la comisiile cu competenta in domeniu;

f) sa aduca la cunostinta directiilor generale de asistenta sociala si protectia copilului judetene, respectiv locale ale sectoarelor municipiului Bucuresti, in termen de 48 de ore de la luarea la cunostinta, orice modificare cu privire la gradul de handicap, domiciliu sau resedinta, ....

Daca nu ma mai prezint la comisia de expertiza stiu ca imi va opri alocatia de handicap.Daca nu ma mai duc la comisia de expertiza pt un nou certificat comit vreo infractiune?Cum se face o renuntare?
Multumesc pt raspuns, dar as dori sa stiu daca anul viitor,voi plati toate consultatiile, din moment ce certificatul de handicap este expirat.Daca nu mai sunt asigurata social, voi plati toate consultatiile?Sau cum e procedura?
Sunt in Spania de cateva luni,am acte,sunt rezidenta legal, si trebuia sa vin luna asta in Romania pt revizuire la comisia de handicap,pt ca imi expira certificatul de handicap.Nu am venit, si as dori sa va intreb, daca as veni de ex anul viitor, mai pot sa-l fac din nou?Ma gandesc ca nu mai sunt asigurata social si va trebui sa platesc toate consultatiile medicale, etc, contributii sociale la casmb.Nu stiu, si daca puteti sa-mi spuneti.
L-as face doar ca sa fiu asigurata social in tara dar nu pot sa vin sa stau in romania minim o luna.Exista vreo procedura, prin care sa cer sa ma bage in comisie mai repede?

Va multumesc.